Suzanne Jonk van de Jaap Eden Schaatsschool: ‘Mijn liefde voor het ijs houdt ook in dat ik anderen graag iets geef’

“Schaatsverenigingen zijn vaak gericht op klaarstomen voor wedstrijdschaatsen, wij proberen een breder publiek te bereiken en mensen door schaatsen ook meer algemeen bewegingsbekwaam te maken. Ik schaats sinds mijn vierde en zie de laatste jaren dat bewegingsvaardigheden van kinderen afnemen; er wordt minder buiten gespeeld, minder bewegingsonderwijs gegeven. Schaatsen vraagt veel verschillende vaardigheden: evenwicht houden, vaart maken, goed kunnen vallen.”

Edo Baart, gepassioneerde looptrainer uit Oost: ‘Sommige profs zijn mijn aanpak niet gewend’

Sinds jaren is Edo looptrainer voor tennissers, hockeyers en veel jeugdige profvoetballers. Op een kleine kunstgrasstrook nabij AthenA vertelt hij, in origineel Amsterdams en gepassioneerd gebarend, over zijn looptechniektrainingen. Stiltes vallen er niet: incidenteel onderbreekt een schaterlach zijn enthousiaste woordenstroom. Meermaals passeren bekenden, die uitbundig worden begroet: “Hier geniet ik van: iedereen kent mij en ik ken iedereen.”

Dubbele boodschap voor talenten van HC AthenA

Alle amateursport heeft verplicht coronapauze gekregen, met uitzondering van jeugdsporters tot achttien jaar. Voor Jikke Oostermeijer en Thijs Offringa (allebei dertien) een dubbele boodschap. Deze ambitieuze hockeyers van HC AthenA zijn geselecteerd voor de regioselectie Noord-Holland Onder-14. In regioselecties worden […]