Nieuws

Cruyff Court verdwijnt, ‘maar niet voor altijd’

Dat het Cruyff Court verdwijnt uit het Ed Pelsterpark staat nu wel vast. “Omdat voor- en tegenstanders van dat court dit samen geopperd hebben. We hadden het niet meer verwacht, maar zijn blij verrast,” zegt de woordvoerder van stadsdeel Oost. Er blijft een Cruyff Court op IJburg, dat heeft portefeuillehouder Thesingh in een interview met deze krant beloofd. Maar waar die moet komen en wanneer, is nog niet bekend. Er moet eerst financiering voor gevonden worden.

Aanstaande maandag zou het stadsdeel een herinrichtingsplan Ed Pelsterpark aan omwonenden presenteren. In dat plan ligt er nog wel een sportveld, maar op een andere plek, en ook kleiner, waardoor het geen Cruyff Court-label meer mag dragen. “We weten dus nu al dat de bewoners erachter staan. Daar was het ons om te doen. We zien de bijeenkomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

“Het voorstel van de beide bewonerscomités, JCC=OK en buurtcomité Ed Pelsterpark, om een JCC in het Spyburgpark op Steigereiland Noord aan te leggen, kunnen we nog niet omarmen. Het zou kunnen, maar die mogelijkheid moet eerst nader onderzocht. En nog belangrijker, er moet financiering voor gevonden worden. De €250.000 die gereserveerd staat, is specifiek bedoeld voor fysieke aanpassingen in het Pelsterpark.”

Of het Cruyff Court uit het Pelsterpark verdwijnt al vóór er een nieuwe locatie is gevonden, weet het stadsdeel nu nog niet.

Maandagavond 16 april wordt in het IJburg College aan omwonenden een model gepresenteerd voor definitieve herinrichting van het Ed Pelsterpark. Dan wordt ook verteld welke tijdelijke maatregelen aanstaande zomer voor rust in park moeten zorgen. De aanleg van extra trapvelden vallen onder die maatregelen, maar ook geluidswering en de verwijdering van zitplekken rondom het court.

Lees ook:
Voor- en tegenstanders: Oplossing Cruyff Court in zicht (10-04-2012)
Cruyff Court verdwijnt niet van IJburg (15-12-2011)
Cruyff Court in het Ed Pelsterpark, ja of nee? (24-11-2011)
Drie scenario’s Ed Pelsterpark gepresenteerd (20-03-2012)
Eerste ontwerpsessie: niet één functie dominant (23-02-2012)
Nieuw kunstgrasveld op kavel 50, Rieteiland (04-04-2012)
Twee extra trapveldjes, om het Cruyff Court te ontlasten (22-02-2012)
Drie keer zoveel pubers in 2020 (15-12-2011)