Mindfullnesstraining vanaf 7 maart

In deze achtweekse mindfulnesstraining leert trainer en coach Caroline Laan je waardevolle tools en technieken om veerkrachtig om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven.
Omdat het wetenschappelijk bewezen is dat mindfulness stressverlagend en levenskwaliteitverhogend werkt, vergoeden steeds meer zorgverzekeraars en werkgevers de training (deels).  -advertorial, zie debrugkrant.nl

Nieuw Centrum voor Revalidatie & Herstel in Oost: ‘Als je op een fijne plek zit, dan scheelt dat veel’

Toos (88) doet graag mee aan de bingo op de andere afdeling waar ook de revalidanten aan mee kunnen doen. Dat is fijn, want ze miste het wel, thuis in Noord deed ze bijna elke dag wel iets, klaverjassen bijvoorbeeld. Toos woont nog helemaal zelfstandig. In oktober kwam ze hier met een gebroken enkel. “Toen heb ik weer leren lopen en alles, ik liep als een kievit naar buiten,” vertelt ze in onvervalst Amsterdams. “Zeven dagen was ik thuis toen ik weer viel; m’n heup gebroken.” Lees het op debrugkrant.nl

Mindfulnesstraining vanaf 6 februari

In deze achtweekse mindfulness-groepstraining leert trainer en coach Caroline Laan je waardevolle tools en technieken om veerkrachtig om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven. De mindfulnesstraining wordt in veel gevallen vergoed door zorgverzekeraars en werkgevers.
De training gaat van start op maandag 6 februari 2023 om 19.30 uur, de locatie is stadsoase Naar Zee. Advertorial, meer op de brugkrant.nl

Vanaf 23 januari: Achtweekse mindfulnesstraining op IJburg

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Minder geleefd worden en meer aanwezig zijn? Wil je van stress en piekeren naar meer balans en beter slapen? Van de automatische piloot naar bewust kiezen? Van altijd maar doorgaan naar luisteren wat je nodig hebt?
In deze achtweekse mindfulness-groepstraining leert trainer en coach Caroline Laan je waardevolle tools en technieken om veerkrachtig om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven.

Park Apotheek werkt nu samen met Linneaus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer: ‘Snelle service en goed contact met de lokale huisartsen’

In de prachtig opgeknapte Eerste Oosterparkstraat vind je op nummer 230 Park Apotheek. Deze apotheek is onlangs overgenomen door de in Oost bekende apothekers Cisko en Myrre, die ook Linnaeus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer runnen. Door hun goede en intensieve samenwerking met elkaar en de huisartsen in de wijk krijg je de beste en snelste zorg. Wachten? In Park Apotheek hoeft dat bijna nooit.

Onder de Pannen, kamers gezocht: ‘Ze hadden het voor elkaar en dan dondert het in elkaar’

“Bij dakloos denk je al vlug aan de alcoholist op dat bankje in het park, maar het gaat hier juist om mensen die tussen wal en schip zijn geraakt, de zogenoemde economisch daklozen,” vertelt projectcoördinator Tijdelijk Wonen Tamara Kuschel. Hun gemene deler: ze hadden hun leven behoorlijk op de rit maar zijn alles kwijtgeraakt.
Voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben is De Regenboog Groep op zoek naar mensen die een lege kamer over hebben.

Binnen één dag van het roken af in het Ajax-stadion

Er worden regelmatig (online) Allen Carr-trainingen georganiseerd, waarbij rokers binnen één dag stoppen met roken. Dit najaar worden deze trainingen gepland in diverse grote voetbalstadions door heel Nederland. Zo wordt er op donderdag 15 september een stop-met-roken-training georganiseerd in de Cruijff ArenA, daarna volgen andere stadions. 

Doe mee met de workshops: Performance op Strand IJburg

‘Nergens in Amsterdam vind je een groter zandlandschap en zoveel ruimte om te bewegen als op Strand IJburg. Het is een plek in Amsterdam die nog niet helemaal bestemd is.
De afgelopen weken ben ik er elke dag geweest, bestudeerde nauwkeurig hoe families en vrienden gebruik maken van het strand. Ik maakte kleine choreografische notities zoals hierboven.’