Mindfulnesstraining vanaf 6 februari

In deze achtweekse mindfulness-groepstraining leert trainer en coach Caroline Laan je waardevolle tools en technieken om veerkrachtig om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven. De mindfulnesstraining wordt in veel gevallen vergoed door zorgverzekeraars en werkgevers.
De training gaat van start op maandag 6 februari 2023 om 19.30 uur, de locatie is stadsoase Naar Zee. Advertorial, meer op de brugkrant.nl

Vanaf 23 januari: Achtweekse mindfulnesstraining op IJburg

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Minder geleefd worden en meer aanwezig zijn? Wil je van stress en piekeren naar meer balans en beter slapen? Van de automatische piloot naar bewust kiezen? Van altijd maar doorgaan naar luisteren wat je nodig hebt?
In deze achtweekse mindfulness-groepstraining leert trainer en coach Caroline Laan je waardevolle tools en technieken om veerkrachtig om te gaan met de turbulentie van het dagelijks leven.

Park Apotheek werkt nu samen met Linneaus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer: ‘Snelle service en goed contact met de lokale huisartsen’

In de prachtig opgeknapte Eerste Oosterparkstraat vind je op nummer 230 Park Apotheek. Deze apotheek is onlangs overgenomen door de in Oost bekende apothekers Cisko en Myrre, die ook Linnaeus Apotheek en Apotheek Watergraafsmeer runnen. Door hun goede en intensieve samenwerking met elkaar en de huisartsen in de wijk krijg je de beste en snelste zorg. Wachten? In Park Apotheek hoeft dat bijna nooit.

Onder de Pannen, kamers gezocht: ‘Ze hadden het voor elkaar en dan dondert het in elkaar’

“Bij dakloos denk je al vlug aan de alcoholist op dat bankje in het park, maar het gaat hier juist om mensen die tussen wal en schip zijn geraakt, de zogenoemde economisch daklozen,” vertelt projectcoördinator Tijdelijk Wonen Tamara Kuschel. Hun gemene deler: ze hadden hun leven behoorlijk op de rit maar zijn alles kwijtgeraakt.
Voor mensen die tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben is De Regenboog Groep op zoek naar mensen die een lege kamer over hebben.

Binnen één dag van het roken af in het Ajax-stadion

Er worden regelmatig (online) Allen Carr-trainingen georganiseerd, waarbij rokers binnen één dag stoppen met roken. Dit najaar worden deze trainingen gepland in diverse grote voetbalstadions door heel Nederland. Zo wordt er op donderdag 15 september een stop-met-roken-training georganiseerd in de Cruijff ArenA, daarna volgen andere stadions. 

Doe mee met de workshops: Performance op Strand IJburg

‘Nergens in Amsterdam vind je een groter zandlandschap en zoveel ruimte om te bewegen als op Strand IJburg. Het is een plek in Amsterdam die nog niet helemaal bestemd is.
De afgelopen weken ben ik er elke dag geweest, bestudeerde nauwkeurig hoe families en vrienden gebruik maken van het strand. Ik maakte kleine choreografische notities zoals hierboven.’

Help mee in de tussenschoolse opvang, bezorg kinderen een fijne lunch

Sarah-Noor is een van de vrijwilligers die assisteert in de tussenschoolse opvang van de Dr. E. Boekmanschool. De school ligt direct tegenover het universiteitsgebouw waar zij dagelijks voor haar studie moet zijn. “Ik hoef alleen maar even over te steken voor m’n dienst,” zegt ze lachend. “Aanvankelijk dacht ik, leuk om wat bij te verdienen in de pauze, maar je bouwt zo snel een band op met de kinderen en je collega’s dat ik er nu echt vooral om die reden kom werken.” 

The Photo Factory: 25 jaar mooie dingen maken

The Photo Factory bestaat 25 jaar. Sander en Marcelle startten in de Javastraat als fotolab, en zijn inmiddels verhuisd naar de C. van Eesterenlaan 15. “Fotografie is voor mij herinnering, zorgen dat je het beeld niet meer kwijtraakt. Ik begrijp hoe belangrijk dat voor iemand is. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik graag zelf bepaal hoeveel tijd en aandacht ik aan een opdracht besteed. Het moet gewoon goed zijn, anders mag het de balie niet over. Dat levert veel extra werk, maar ook een hoop vaste en tevreden klanten op.” – advertorial

Dagelijks de keuze uit 3500 deelauto’s

Het wordt steeds drukker in de stad. Het aantal inwoners, forensen en toeristen is sterk toegenomen en dat zie je terug op straat. Het aantal fietsen, scooters en auto’s neemt nog steeds toe en als we niets doen dan slipt Amsterdam dicht. Een van de oplossingen is het delen van voertuigen. Want hoe meer we met elkaar delen, hoe minder voertuigen nodig zijn.  -advertorial

Tineke Schouten komt met jubileumshow: Dubbel

In haar nieuwe theatershow Dubbel balanceert Tineke Schouten op de scherpe lijnen van controverse en dilemma’s. “In de kracht van tegenstellingen kom je de beste humor tegen.” Op vrijdag 27 mei speelt ze in Theater De Purmaryn in Purmerend, en op zaterdag 28 en zondag 29 mei in het DeLaMar in Amsterdam.

Pearle Studio geopend, luxe label met merkmonturen

De voormalige Eye Wish-winkel aan het Gelderlandplein 117 is omgedoopt tot Pearle Studio, een nieuwe, luxueuze formule. Je blijft er wel dezelfde vertrouwde gezichten zien. Pearle Studio hoort bij Pearle Opticiens, maar heeft een eigen huisstijl en interieur. Je vindt er een luxer assortiment van brillen en zonnebrillen die passen bij je eigen stijl. -advertorial