Nieuws

Cruyff Court verdwijnt niet van IJburg

Lieke Thesingh wil nu nog niet terugkijken op de drukte rondom het Cruyff Court op IJburg. “Nee. Eerst maar eens stappen zetten en de situatie vlottrekken. Daarna moeten we bekijken wat er precies fout is gegaan. En ervan leren voor de toekomst.”

Het stadsdeel heeft een bemiddelaar gezocht die de gesprekken met bewoners (voor- en tegenstanders) rond het Cruyff Court zal begeleiden. Het stadsdeel houdt zich daar verder buiten. “De bedoeling is dat de bewoners er samen uitkomen. Het maakt mij in principe niet uit wat ze beslissen. Wat ik leuk vind, is niet zo relevant. Er ligt een plein en daar is goed op te spelen. Ga zelf maar bedenken hoe.”

Als de bewoners besluiten dat het Cruyff Court weg moet uit het Pelsterpark, dan wordt er een nieuwe locatie aangewezen. Dat staat vast. Thesingh: “Twee dingen heb ik van tevoren gezegd. Er moet in het Pelsterpark hoe dan ook gevoetbald kunnen worden. En er moet een Cruyff Court op IJburg blijven. Als het niet hier is, dan ergens anders. De Johan Cruyff Foundation is bereid te helpen zoeken naar een geschikte plek, als dat nodig is.”

Door Linda van den Dobbelsteen

Lees ook:
Cruyff Court in het Ed Pelsterpark, JA OF NEE?
Drie keer zoveel pubers in 2020
Bewonerscomité Ed Pelsterpark: ‘Er màg gevoetbald worden’
Wethouder Thesingh wil Cruyff Court sluiten: ‘De mensen zijn te boos op elkaar’
Johan Cruyff Court verdwijnt