Ik ga op reis en ik neem mee: weinig

Op Schiphol liep ik direct door naar de bagagecontrole. En toen ging het mis. Mijn koffertje nam de afslag naar de band voor handmatige controle en ik werd opzij gedirigeerd. Ik wist wat er ging gebeuren: ik zou de ziplock-sluiting van de zak moeten openmaken, waarna de vacuümgetrokken prop kleren langzaam zou opzwellen tot iets van monsterlijke proporties dat zich met geen mogelijkheid meer in mijn koffertje zou laten persen. 
Column op debrugkrant.nl

Water en wateren

Sinds corona hebben we een wandelclubje, mijn onderbuurvrouw, mijn bovenbuurvrouw en ik. Niets ambitieus, gewoon wekelijks een rondje door de buurt. Vaak zijn we de deur nog niet uit of een van ons verzucht dat ze moet plassen. Thuis zijn we net nog geweest. En toen voor de zekerheid nog een keer. Maar het heeft niet geholpen, we moeten wéér.
Een nieuwe bespaarhack van Marieke op onze site.

Streamen tot je scheelt ziet

‘Ik vind The Handmaid’s Tale nog steeds een van de beste serie van de laatste jaren,’ zei ik.
‘Die staat niet op Netflix, toch?’ 
‘Nee, op Videoland.’
‘Jammer, dat heb ik niet. Ik heb al Netflix en HBO Max, nog een streamingdienst erbij wordt me echt te duur.’
De anderen knikten instemmend: wie alle goeie series van het moment wil zien is een fortuin kwijt aan abonnementen op streamingdiensten.
Lees de column op debrugkrant.nl

Geld als water

Januari en het geld was op. ‘Laten we héél goedkoop uit eten gaan,’ stelde een vriendin voor. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het goedkoopste restaurant in de buurt was een pizzeria die volgens de internetrecensies héél vieze pizza’s serveerde. Maar na wat verder googelen vonden we een Thais restaurant waar alle curry’s €8,50 waren. We besloten erheen te gaan. Lees verder op debrugkrant.nl

Schrijf eens een brief

Ook ik schrijf weleens een onzinbrief. Ik schrijf Verkade dat ik de beschuiten iets te donker gebakken vond of ik vraag Crodino of hun frisdrank ook in literflessen op de markt kan komen. Ik krijg altijd antwoord, hoe onnozel mijn vraag ook was. Het gaat me dan ook niet om het antwoord, maar om wat de fabrikant meestuurt. Een koektrommel met roomboterkoekjes…

De beste bespaar-hacks: Warm, warmer, warmst

In die tijd hoorde ik ook over de bloempotkachel (niet te verwarren met het bloempotkapsel) die in kraakpanden populair was. Zelf heb ik hem nooit in bedrijf gezien, maar nu de temperaturen dalen en de energieprijzen door het plafond gaan besloot ik me er toch eens in te verdiepen. En: het werkt als een tierelier.

Boodschappen doen als een baas

Boodschappen doen als een baas

Schrijver Marieke Groen leeft van heel weinig geld, maar voelt zich nooit arm. Ze heeft er een kunst van gemaakt om met minimale middelen maximaal te kunnen genieten en deelt hier haar beste bespaarhacks.