Justus komt eraan: Bouw eerste toren van 100 meter in de Sluisbuurt gestart

Justus krijgt 289 middenhuurappartementen van gemiddeld 60 vierkante meter verdeeld over 33 verdiepingen en de naastgelegen laagbouw. Op de begane grond van de toren is ruimte voor onder meer horeca, fitness en maatschappelijke functies. Onder de laagbouw komt een kleine parkeergarage voor slechts 38 auto’s, want de Sluisbuurt wordt autoluw – alles moet er op loop- of fietsafstand van elkaar komen te liggen.

De 1000ste geveltuin 2021 is aangelegd

Eind dit jaar is in Amsterdam het duizendste geveltuintje van 2021 aangelegd. Een feestelijk moment voor de aanvrager, maar ook goed nieuws voor de stad. Want het groen in een geveltuin geeft niet alleen meer kleur aan een straat, maar de tuintjes dragen ook bij aan de verkoeling van de stad en aan de afvoer van regenwater. 

Meer armoede door coronacrisis

Uit de Armoedemonitor blijkt dat er in 2020 waarschijnlijk meer minima zijn (huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimum). Het college maakt daarom de komende jaren meer geld beschikbaar voor de bestrijding van armoede en schuldsanering.

Strandeilandlaan, IJburg: ‘Hier zwemt niemand’

De slimste manier om dingen in de beschermde natuur te bouwen, is het bouwen van natuur. Dit kan alleen de mens bedenken, die de natuur allang ontstegen is. Hier staan tien borden op een kluitje, allemaal dezelfde tekst, het is ergens bedacht en uitgevoerd, ingekaderd, procesmatig afgevinkt. Door mensen. Daarom staan die borden daar. 

Jaarwisseling opnieuw zonder vuurwerk

De gemeente organiseert met oud en nieuw geen vuurwerkshows in de stad. Wegens de oplopende coronacijfers en de maatregelen heeft burgemeester Halsema alle vieringen afgelast. Net als vorig jaar mogen ook particulieren tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afsteken. 

Zondagsmarkt in Park Frankendael

Op zondag 19 december strijkt de Pure Markt neer in Park Frankendael voor een speciale winterse editie. Op de markt zijn lekkere, verse en pure producten te koop van ambachtelijke ondernemers. Een mooie gelegenheid om bijzondere ingrediënten in huis te halen voor het kerstdiner of om gewoon op je gemak rond te kijken tussen de kramen met onder meer kazen, koffie, biologische planten, tuincadeautjes, mode en accessoires.

Ontwikkeling Bajeskwartier

In het Bajeskwartier is de bouw gestart van de eerste 280 sociale huurwoningen en 200 studentenkamers. In totaal komen er in de wijk 1350 huur- en koopwoningen voor een breed publiek, met 30% sociale huur en 70% vrije sector huur en koop. 

Elke donderdag markt in Betondorp

Voor oudere Betondorpers zou een groter winkelaanbod zorgen voor meer vaste ontmoetingsplekken en daarmee voor meer gezelligheid. 
Een weekmarkt brengt sinds kort meer leven in de wijk: in samenspraak met stadsdeel Oost namen Naomi de Rooy en Eugene Weusten het initiatief voor de Brink Foodmarkt.

Centrumeiland krijgt glooiende natuuroever

De Zuidoever van Centrumeiland wordt de komende maanden omgevormd tot een natuuroever met diverse gras- en kruidensoorten, orchideeën, oeverplanten en bomen. Het groene, glooiende landschap van de Zuidoever biedt straks leefruimte aan padden, vleermuizen, de ringslang en de oeverzwaluw. De […]

Windmolens: Science Park en IJburg nog altijd in beeld

De gemeente haalt met een online enquête en workshops momenteel ‘informatie op voor de gemeenteraad’. De opzet van de enquête en de workshops is echter zo dat deelnemers niet vrij zijn in hun antwoorden. De vragen zijn zo opgesteld dat de respondent zich per definitie al voegt naar de door de gemeente vooraf geschetste kaders. 

De weg kwijt: ‘afslaand bouwverkeer!!’

Net voorbij het Tropenmuseum proberen ze het op een manier die ik niet eerder zag, en die nog een hoop verkeersongelukken gaat veroorzaken. Je kunt ook de verkeerde kant op nudgen, maatschappelijk gezien – zeker in deze tijd is dat gevaarlijk. Tekst en tekening en uitroeptekens, erg veel allemaal, afslaand bouwverkeer!!

Openbare sportvelden Zeeburgereiland zijn open

Op zaterdag 16 oktober is het sportpark in de Sportheldenbuurt officieel geopend. Hiermee heeft deze nieuwe wijk een grote openbare ruimte waar alle Amsterdammers gratis kunnen sporten. Er kunnen verschillende sporten worden beoefend, zoals voetbal, hockey, korfbal, padel, 3×3 basketbal en atletiek. 
De sportvelden, die naast de populaire skatebaan liggen, kunnen door de ondergrond water opvangen en hergebruiken.