De Buurtcamping strijkt neer in het Oosterpark

Dit jaar viert De Buurtcamping zijn tiende jubileum, met op vrijdagavond een reünie en bonte avond. Op zaterdag en zondag staan er na het ontbijt leuke workshops en activiteiten gepland. Met een kampvuur en de Buurtcamping Bingo wordt het weekend in stijl afgesloten. 
Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een landelijk initiatief in meer dan 50 buurten verspreid over heel Nederland. Wil je kennismaken met buurtgenoten en een duurzame vakantie beleven, reserveer dan een tentplek via….

‘Vrolijke verhalen over het Nederlandse dierenrijk’

Voor mooie of interessante dieren hoef je niet naar de andere kant van de wereld, ontdekte Kirsten tijdens haar werk. Ze zijn overal te vinden, als je maar goed kijkt. Zelfs het nietigste groenstrookje kan al grappige soorten opleveren.
In Het boek van de kleine dieren (en de wat grotere) gaat Kirsten Dorrestijn op pad met experts om te kijken hoe het met de Nederlandse fauna gesteld is.

Subsidie voor een regenton

Het is een van de droogste voorjaren ooit in Nederland. Het IJsselmeer is daarom al met 5 centimeter verhoogd om zo als nationale regenton te kunnen fungeren. Maar je kunt zelf ook iets doen tegen extreme weersomstandigheden…

Dagelijks de keuze uit 3500 deelauto’s

Het wordt steeds drukker in de stad. Het aantal inwoners, forensen en toeristen is sterk toegenomen en dat zie je terug op straat. Het aantal fietsen, scooters en auto’s neemt nog steeds toe en als we niets doen dan slipt Amsterdam dicht. Een van de oplossingen is het delen van voertuigen. Want hoe meer we met elkaar delen, hoe minder voertuigen nodig zijn.  -advertorial

Aanvullend onderzoek nodig, Sluisbuurt zakt meer dan gedacht

Normaal is een daling ongeveer van 20 centimeter over 30 jaar, maar in de Sluisbuurt is die daling naar verwachting 30 tot 50 centimeter extra. 
Mogelijk gevolg hiervan is dat de straten en pleinen verzakken, en kabels en leidingen – riolering, warmtenet en het supersonische ondergrondse afvaltransport – kunnen breken, knappen of losschieten. 

Tineke Schouten komt met jubileumshow: Dubbel

In haar nieuwe theatershow Dubbel balanceert Tineke Schouten op de scherpe lijnen van controverse en dilemma’s. “In de kracht van tegenstellingen kom je de beste humor tegen.” Op vrijdag 27 mei speelt ze in Theater De Purmaryn in Purmerend, en op zaterdag 28 en zondag 29 mei in het DeLaMar in Amsterdam.

Van Dam tot Dam: Nieuwe fietsroute met brug

Tussen Amsterdam en Zaandam wordt vanaf volgend jaar gewerkt aan de Dam tot Dam-fietsroute. Als de werkzaamheden zijn afgerond fiets je gemakkelijk van de Dam in Amsterdam naar het centrum van Zaandam. De route loopt langs de oevers van het IJ, het Noordzeekanaal, het Noorder IJplasgebied en de Zaan. 

Laat de vogels rustig broeden

Het groen in de stad loopt uit en de eerste vlinders laten zich zien. De komende tijd zijn vogels druk bezig met het bouwen van een nest, het uitbroeden van eieren en het grootbrengen van hun jongen. Het broedseizoen duurt ongeveer van half maart tot half juli, voor watervogels tot half augustus.