Schrijf eens een brief

Ook ik schrijf weleens een onzinbrief. Ik schrijf Verkade dat ik de beschuiten iets te donker gebakken vond of ik vraag Crodino of hun frisdrank ook in literflessen op de markt kan komen. Ik krijg altijd antwoord, hoe onnozel mijn vraag ook was. Het gaat me dan ook niet om het antwoord, maar om wat de fabrikant meestuurt. Een koektrommel met roomboterkoekjes…

Haal een gratis boompje op

Stichting De Gezonde Stad deelt op zaterdag 26 november bij het Tropenmuseum gratis boompjes uit aan Amsterdammers. De stad wordt steeds voller, warmer en drukker en deze bomen helpen mee om de stad leefbaar en gezond te houden. 
Er zijn 3000 boompjes te vergeven – twee keer zoveel als vorig jaar.

Strandeiland krijgt een duurzaam warmtenet

Het nieuwste eiland van IJburg, Strandeiland, is volop in ontwikkeling. Op dit moment legt energiebedrijf Eneco er het grootste duurzame warmte- en koudenet van Nederland aan. Door slim gebruik te maken van het oppervlaktewater van het IJmeer kunnen straks 8000 huishoudens de temperatuur in hun woning regelen zonder daarbij afhankelijk te zijn van gas.

Groenstrook langs de Piet Heinkade

De Piet Heinkade is nu nog een versteende verkeersader, maar daar komt in oktober verandering in.
Er komt meer dan 2000 m2 groen in de vorm van heesters, bomen, robuuste grassoorten en bloeiende planten. Ook worden er vleermuiskasten opgehangen. 

De beste bespaar-hacks: Warm, warmer, warmst

In die tijd hoorde ik ook over de bloempotkachel (niet te verwarren met het bloempotkapsel) die in kraakpanden populair was. Zelf heb ik hem nooit in bedrijf gezien, maar nu de temperaturen dalen en de energieprijzen door het plafond gaan besloot ik me er toch eens in te verdiepen. En: het werkt als een tierelier.

Open Dag Science Park

Op zaterdag 1 oktober houdt Amsterdam Science Park een open dag. Bezoekers van alle leeftijden kunnen dan een kijkje nemen achter de schermen van de wetenschap. Proefjes, workshops, lezingen en rondleidingen geven een indruk van de vele thema’s en technieken die hier worden onderzocht. 

20 jaar IJburg: feest op 25 september

In een woestijn van stuivend zand, heipalen, klinkers en bouwketen betrokken 20 jaar geleden pioniers de eerste huizen op IJburg. Met steun van de gemeente Amsterdam wordt op zondag 25 september tussen 12.00 en 21.00 uur groots uitgepakt, eerst in het Van Gogh park, later in en rond de Haven.

Boodschappen doen als een baas

Boodschappen doen als een baas

Schrijver Marieke Groen leeft van heel weinig geld, maar voelt zich nooit arm. Ze heeft er een kunst van gemaakt om met minimale middelen maximaal te kunnen genieten en deelt hier haar beste bespaarhacks.

Gratis tuintegelservice

Amsterdam beleeft een hete en droge zomer. Gebouwen en betegelde tuinen nemen overdag veel warmte op en geven die nog lange tijd af. In de stad is het daardoor vaak nog warmer dan daarbuiten. Onder het motto ‘Tegels eruit, planten erin’ roept de gemeente inwoners op om hun tuin te vergroenen. 

Ontdek het Brasapark, het nieuwste park van Amsterdam

Het park is ruim drie kilometer lang en 65 meter breed. Waar eerst een drukke snelweg liep (de A9), ligt nu het grootste ‘dakterras’ van Nederland. Het Brasapark ligt precies tussen de metrolijnen Gein en Gaasperplas in, en doorkruist door de Gooiseweg. De fiets- en wandelpaden in het park verbinden de wijken Gaasperdam en de Bijlmermeer weer met elkaar. In het weekend van 17 en 18 september wordt het park officieel geopend en is er een feestelijk programma.

Op Weg naar Werk in de Muiderkerk

Woon je in Oost en ben je op zoek naar een (nieuwe) baan of vrijwilligerswerk? Op donderdag 15 september kun je in de Muiderkerk de Participatiemarkt bezoeken. Hier stellen mogelijke werkgevers zich voor en kun je informatie krijgen over cursussen.

Voorlopig geen extra sportvelden in Diemerpark

De uitbreiding van Sportpark IJburg is uitgesteld. De geschatte kosten voor de huidige plannen zijn te hoog, heeft de gemeente laten weten. De komende maanden wordt onderzocht of de uitbreiding op een andere manier – tegen lagere kosten – toch mogelijk is. De gemeente overweegt drie mogelijkheden.

Word Buurtmaatje

Wil jij het verschil maken voor een mede Amsterdammer? Door maatje te worden van een buurtgenoot met een licht verstandelijke beperking bekijk je de stad door andere ogen, maak je samen nieuwe dingen mee én help je een buurtgenoot uit zijn sociale isolement te komen.

Fijne zwemplekken in Oost

Het veiligst zwem je bij Strand IJburg en op het Diemerparkstrand (ook IJburg), twee officiële zwemlocaties. Hier wordt de bodem schoongemaakt, er liggen lijnen waar boten niet binnen mogen komen, er wordt gekeken of er gevaarlijke stromingen zijn en de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. 

De Buurtcamping strijkt neer in het Oosterpark

Dit jaar viert De Buurtcamping zijn tiende jubileum, met op vrijdagavond een reünie en bonte avond. Op zaterdag en zondag staan er na het ontbijt leuke workshops en activiteiten gepland. Met een kampvuur en de Buurtcamping Bingo wordt het weekend in stijl afgesloten. 
Inmiddels is De Buurtcamping uitgegroeid tot een landelijk initiatief in meer dan 50 buurten verspreid over heel Nederland. Wil je kennismaken met buurtgenoten en een duurzame vakantie beleven, reserveer dan een tentplek via….