Nieuws

Op zoek naar ultieme oplossing parkeerprobleem sportpark IJburg

Wel of geen auto’s in het Diemerpark, de knoop is nog steeds niet doorgehakt. De deelraad besliste in april dan wel dat er op twee plekken in het Diemerpark parkeergelegenheid mag komen voor de sportverenigingen, maar vond tegelijkertijd ook dat er gezocht moet worden naar alternatieven. Een externe partij moet dit nu, samen met belanghebbenden, gaan doen. Vanavond vindt de eerste bijeenkomst plaats, in de kantine op sportpark IJburg.

Het stadsdeel heeft voor de zoektocht naar nieuwe ideeën bureau De Wijde Blik (specialist in communicatie op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling) gevraagd, in samenwerking met SD+P management. In een huis-aan-huis verspreide uitnodiging voor een eerste bewonersbijeenkomst leggen ze uit dat zij ‘de ultieme zoektocht naar een oplossing voor het parkeerprobleem’ gaan begeleiden.

Lukt het niet een breed gedragen alternatieve oplossing te vinden, die ook past binnen het budget (1 miljoen euro), dan zal conform het raadsbesluit van 2013 locatie 1a (in het park vlak bij de Oeverzeggestraat) of locatie 4a (in het park vlak bij de Diemerzeedijk) als parkeerlocatie bij sportpark IJburg worden aangewezen.

Vertraging
Het onderzoek betekent tijdverlies. De zeer gewenste herinrichting van het sportpark (uitbreiding met nog twee velden én een parkeeroplossing) loopt door het uitblijven van een definitieve beslissing ten minste acht tot tien maanden vertraging op en kan op zijn vroegst eind 2014 starten. Als er een alternatief gevonden wordt, duurt het allemaal nog langer.

Startbijeenkomst maandag 24 juni
Op maandag 24 juni vindt om 19.30 uur de eerste startbijeenkomst plaats in de kantine voetbalclub AFC IJburg en hockeyclub AHC IJburg, Dick Hilleniuspad 2 (in het Diemerpark). De bijeenkomst, die duurt tot ongeveer 21.00 uur. Het is het begin van een zoektocht naar nieuwe ideeën. Er wordt daarbij ook gekeken of dubbelgebruik met andere partijen mogelijk is, zoals de havenbedrijven aan de Amsterdam-Rijnkanaalzijde van het park.

Planning
Meer informatie vind je op www.parkerensportparkijburg.nl. Hier kunnen ook, van 25 juni tot 23 juli, nieuwe ideeën worden ingediend.
In de periode daarna toetst SD+P deze ideeën waarna op 26 augustus een tweede bijeenkomst plaats vindt. Dan volgt er nog een peiling onder alle inwoners van IJburg. Half september gaat er een adviesrapport naar de deelraad van stadsdeel Oost. Op 26 november naar verwachting wordt in de stadsdeelraadvergadering een definitief besluit genomen.

Lees ook:
Deelraad stemt voor 42 parkeerplekken in park, maar hakt geen knopen door (10-04-2013)
Reacties op voorlopige parkeeroplossing, sportclubs kunnen stapje maken (10-04-2013)
Parkeerplaats in Diemerpark drijft wig tussen betrokkenen (27-03-2013)
Oplossing parkeervraagstuk Diemerpark: bescheiden parkeerplaats direct na de brug
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen (19-01-2012)
Extra sportvelden in Diemerpark (22-06-2011)