Nieuws

Reacties op voorlopige parkeeroplossing sportpark IJburg, sportclubs kunnen stapje maken

Gisteren besloot de deelraad Oost tot voorlopig twee locaties voor parkeren bij de sportvelden in het Diemerpark. Die raad bleef, net als de betrokkenen, tot het einde toe verdeeld en kwam daarom met een compromis: 42 plekken in plaats van de door het DB voorgestelde 62, en twee locaties omdat voor één geen meerderheid te vinden was. Het besluit laat ook de mogelijkheid voor belanghebbenden om de komende maanden zelf nog een breed gedragen derde oplossing te vinden. Wat vinden de belanghebbenden van deze uitkomst? Ze zijn blij met het besluit. Maar vrezen ook dat het laatste woord er nog niet over gezegd is.

Voorzitter Fred Coesel van voetbalclub AFC IJburg: “Er is weer een stapje genomen. Een belangrijke voor ons, vierde jeugdclub van Amsterdam inmiddels, omdat we nu waarschijnlijk geen verdere vertraging oplopen in de aanleg van onder meer verlichting, een clubhuis en een derde veld. Dat was onze grootste vrees. Daarin zijn we gerustgesteld. Maar we hebben ook behoefte aan duidelijkheid. Eén oplossing voor iedereen is er niet.”

Ook Mundi van Embden, voorzitter van hockeyclub AHC IJburg kan zich in het besluit vinden. “We zijn er blij mee, kunnen in ieder geval door met de voltooiing van het tweede veld. Ook de aanvraag van het tijdelijke clubhuis gaat nu de deur uit.” Hij denkt zelfs nog wat mensen op de wachtlijst blij te kunnen maken. “De eerste slag is geslagen. Ik hoop dat het snel rond komt. Vertraging en langer wordende wachtlijsten zijn onze grootste zorg. Hier zijn we al drie jaar mee bezig.”

Waar elders in Nederland sportaccommodaties vaak in korte tijd worden aangelegd, hebben de twee IJburgse sportclubs steeds voor alle kleine stapjes moeten vechten. Coesel: “Voor alles, tot aan de afvalbakken aan toe. We zijn heel blij met ons vorig jaar aangelegde tweede veld, maar als er geen verlichting komt, kunnen daar in het najaar geen teams op trainen.”

Hij is net als Van Embden bereid opnieuw te praten met alle belanghebbenden. “Zoals we dat altijd gedaan hebben. Wij willen niks meer dan een mooie club opbouwen, onontbeerlijk in een kinderrijke wijk. Onze wensen zijn niet buitenissig. Het is jammer dat door alle vertraging op IJburg bewoners nu om een sportpark lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat is jammer en bezwaarlijk. Het gaat ons om spelplezier. We willen het sportpark graag afmaken, en bijvoorbeeld een keer een groot jeugdtoernooi organiseren.”

Het is nu de bedoeling dat betrokkenen – ‘voor- en tegenstanders’ – met elkaar om tafel gaan en, samen met een externe deskundige, onderzoeken of er een nog een andere adequate parkeeroplossing voor het sportpark en de jachthavens Diemerzeedijk te realiseren valt. Zoals de mogelijkheid tot parkeren onder de Nesciobrug, in het deel dat buiten het bestemmingsplan valt. Mocht dit niet tot een haalbaar alternatief leiden, dan kiest de deelraad in december voor locatie 1a (in het park vlakbij de Oeverzeggestraat) of locatie 4a (in het park vlakbij de Diemerzeedijk).

De Vereniging Vrienden van het Diemerpark laat weten ‘nog geen standpunt te hebben aangenomen ten aanzien van het gisteren genomen besluit’.

Het vernieuwde bestemmingsplan IJburg 1 komt tegen de zomer van 2013 ter inzage.

Lees ook:
Stadsdeelraad stemt voor 42 parkeerplekken in Diemerpark, maar hakt geen knopen door (10-04-2013)
Parkeerplaats in Diemerpark drijft wig tussen betrokkenen (27-03-2013)
Oplossing parkeervraagstuk Diemerpark: bescheiden parkeerplaats direct na de brug (14-03-2013)

3 Reacties

  1. Fijn als de accomodatie voor de kids kan worden uitgebreid. Zo fantastisch is het park nou ook niet (blijft een opgeleukte vuilnisbelt) en er blijft genoeg ruimte voor iedereen. Laten we elkaar de ruimte geven.ik ben voor parkeerplaatsen. Wel veel hoge hobbels op de weg aanleggen! Er blijven genoeg paffen over zonder verkeer dus niet zo egoïstisch!

Comments are closed.