Nieuws

Atletiekbaan en Cruyff Court op Joubertplein

Het plein aan de Jouberstraat in de Transvaalbuurt is compleet vernieuwd. Zo is er een Cruyff Court aangelegd met eromheen een atletiekbaan. Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik en wethouder Sport Eric van der Burg verzorgden 20 maart de officiële opening, met sport, dans en muziek voor alle kinderen uit de buurt. Zij speelden onder meer een potje voetbal tegen een jeugdteam van Ajax.

Met ook meer groen, fitnessapparaten, speeltoestellen en een drinkfonteintje hoopt het stadsdeel dat het plein een echte ontmoetingsplek wordt. Door financiële bijdragen van de Cruyff Foundation, Aegon, de gemeente Amsterdam en vanuit de wijkaanpak ‘Transvaal steeds beter’ was het mogelijk om het plein om te knappen en er een activiteitenprogramma op te zetten voor de jeugd.

De opknapbeurt maakt deel uit van de wijkaanpak ‘Transvaalbuurt steeds beter’. Zes jaar geleden zijn Stadsdeel Oost, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, Stadgenoot en Rochdale en welzijnsorganisatie Dynamo begonnen de buurt te verbeteren, samen met bewoners en ondernemers.

Lees ook:
Onze blogger Lau@Oostover woont aan het plein. Zij volgde de transformatie op de voet. Lees haar stukjes hier.