Natuur

Natuurwerkdag in het Diemerbos op 10 maart

Zaterdag 10 maart is er, onder de bezielende leiding van de boswachter, een natuurwerkdag in het Diemerbos. Dan is bijvoorbeeld hulp nodig bij het maken van broedhopen voor ringslangen. Het is stoer werk, dus doe stevige laarzen en oude kleren aan. Kinderen (vanaf 7 jaar) mogen graag meedoen, mits een ouder meekomt. De natuurwerkdag wordt georganiseerd door IVN Diemen Natuurwerkgroep en Staatsbosbeheer.

 

De door vrijwilligers aangelegde broedhopen in het Diemerbos, maar ook die in bijvoorbeeld het Diemerpark bij IJburg, blijken succesvol. Bij tellingen in het najaar zijn honderden uitgekomen ringslangeieren gevonden. De ringslang is een niet-giftige slang die voorkomt in natte natuur. In het voorjaar leggen vrouwtjesringslangen hun eieren in de broedhopen. Vroeger deden ze dat vaker in mest- of afvalhopen bij boerderijen. Ringslangeieren hebben de broeiwarmte nodig om uit te kunnen komen.

 

De start van de natuurwerkdag op 10 maart is om 10 uur; verzamelen bij de parkeerplaats hoofdingang Diemerbos (Muiderstraatweg 60, Diemen). Aanmelden via IVN Diemen: ivndiemen@gmail.com; meer info op www.ivndiemen.blogspot.com

 

Lees ook:

Ringslangeieren tellen (19-10-2011)

Feestelijke opening Diemerbos (11-05-2011)

Fietspad Maxis-Muiden onderdeel natuurboulevard (04-11-2010)

Korte wortels in het Diemerpark (26-02-2012)

Kom ringslangeieren tellen (30-09-2010)