Nieuws

Feestelijke opening Diemerbos

De opening van het vernieuwde Diemerbos op zondag 15 mei belooft een feestelijke dag te worden. Tussen 11.00 en 17.00 uur swingt het van muziek, dans en activiteiten waaraan vele groepen en verenigingen uit de omgeving hun medewerking verlenen. De officiële opening van het Diemerbos en bekendmaking van de nieuwe naam van het speelbos zal om 11.30 uur plaatsvinden.

Er zijn diverse optredens van onder andere Stichting Welzijn Diemen, Muziekschool Diemen, Black and White Dance, Womens Joy, Theatergroep Diemen, Dansstudio Van Harten, Motion Shape & Dance Studio, Azalee en Dweilorkest De Neuteblazers.

 

Voor kinderen zijn er bungytrampolines, een klimmuur met tokkelbaan, springkussen en pannavoetbal. Er zijn knutselterrassen, een ballonartiest en een vliegershow. Ook worden er rondleidingen gegeven door de boswachter, is er een verhalenverteller en kan je met Scouting Diemen vlotten bouwen. Bij de picknickweide staan verschillende eetkraampjes.

 

Vernieuwde speelbos

Alle kinderen kunnen zich ook vermaken in het nieuw aangelegde speelbos. Dit is een speelplek voor kinderen ín het bos met onder andere een pontje, kabelbaan, reuzemikado, bokketoren, klankboot en bostentoonstelling. Kinderen kunnen hier naar hartenlust buitenspelen, (boom)hutten bouwen, met water kliederen, verstoppertje doen of gewoon gezellig bijkletsen. 

 

Kijk voor meer informatie over de opening en het programma alvast op www.openingdiemerbos.nl

 

Het Diemerbos is een jong groengebied in Diemen. In de afgelopen jaren is er – in samenwerking met de provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en stadsdeel Amsterdam Zuidoost en gemeente Diemen  flink geïnvesteerd in dit bos. Via het project ‘herinrichting en uitbreiding Diemerbos’ is en wordt het gebied mooier, leuker en aantrekkelijker gemaakt voor de recreant. De daarvoor benodigde maatregelen worden uitgevoerd door Dienst Landelijk Gebied (DLG) en Staatsbosbeheer. Een vertegenwoordiging van verschillende gebruikers van het gebied – een zogenaamde klankbordgroep – is betrokken geweest bij het (her)ontwerp van de inrichting van het bos. Het gebied is eigendom van Staatsbosbeheer.