Ruimtevaart

Karma en Image proberen al twee dagen hun status als mens te ontstijgen. Ze zijn niet zo gecharmeerd van de mens. Het doet maar: roven en plunderen, stelen en doden en liegen en huilen. Daar willen Karma en Image natuurlijk niet mee geassocieerd worden. Karma en Image zijn netjes. Ze hebben manieren en vinden zichzelf totaal niet menselijk. Menselijk zijn is niet iets goeds menen ze. Wat voor moois doet de mens nou?

Dus ze bouwen een ruimteschip om weg te kunnen vliegen en op een andere planeet een nieuw volk te stichten. Ze zijn net klaar met de bouwtekening en verplaatsen zich nu met een huurbusje richting de Gamma. Voor onderdelen. Boutjes, schroefjes en glasvezel.

Het huidige plan is niet het eerste plan. Dit is de laatste kans omdat al het andere mislukt is. Een einde maken aan alle oorlogen door ze weg te denken met magische hersengolven bijvoorbeeld. Je kunt niet zeggen dat ze het niet proberen. Wat heb jij de laatste tijd gedaan? Zieken genezen door ze te tekenen op duur karton met houtskool was ’m ook niet. Maar goed. Dit gaat werken. Ze zullen de mensheid even een poepie laten ruiken. Opstijgen kan gewoon vanuit de tuin, die is groot genoeg. Alleen even oppas voor die kleintjes regelen. Alles bij elkaar gaat de reis ongeveer zestig jaar duren dus Opa en Oma kunnen niet. Of eigenlijk wel want over tien jaar kunnen de kinders het zelf allemaal wel. Ze kunnen ook de kinderen in het Vondelpark aan een grote boom vastbinden. Dit is Nederland, het komt wel goed met ze. Voor elke situatie is een formulier. Die zijn niet het grootste probleem, door de atmosfeer heen komen des te meer. En daarna nieuwe kinderen maken voor het jonge volk. Het mensschap ontstijgen is niet makkelijk, maar mens zijn is ook geen pretje dus zullen Karma en Image de aankomende zestig jaar hard moeten werken voor een nieuw begin.