Verkering

Karma wil verkering met Image. Ze heeft de speciale stiften uit de knutselhoek gepakt en is bezig met de verkeringsbrief. De tekst weet ze al. ‘Hoi liefe immitsj, wil jij ferkeerings met mij??’ Daaronder gaat ze hokjes tekenen waarvan er eentje aangevinkt moet worden. ‘Ja, nee en misgien.’ Om ook de brief wat op te leuken zullen er wat versieringen op moeten. Karma denkt aan iets neoclassicistisch. Waarschijnlijk worden het dus de Griekse en/of de romeinse oudheid natuurlijk. Dit wordt haar magnum opus. Image weet niet wat hem te wachten staat. Zodra hij de brief morgen in zijn laatje vindt en ‘ja’ aanvinkt zal het universum van de liefde zonder enige genade over hem heen regenen alsof het regent. Elke planeet zal de revue passeren. Niemand zal hem kunnen redden. We hebben het over hand in hand lopen, stiekem in het fietsenhok zoenen en natuurlijk gepest worden omdat je een vriendin hebt. De brief moet dus gewoon perfect zijn.

Na de tekst komen de tekeningen. Jongens letten op deze dingen. Ze zijn zeer visueel ingesteld. Als dit goed gaat is binnen de kortste keren de ring besteld.

Karma kijkt vooruit.

Image moet het niet in zijn hoofd halen ‘nee’ aan te vinken want dan zal Karma tot ze verliefd raakt op iemand anders hem zijn leven zuur maken. Meisjes zijn daar goed in. Meisjes leven van het bloed dat zich onder je nagels bevindt. Meisjes. Ze is bijna klaar. De liefde kan zich maar beter voorbereiden op een nieuw hoofdstuk. Een nieuwe tijd zelfs. Nieuwe regels. Liefde in het kwadraat. Zeventig miljard YouTube views. Maar eerst die brief afmaken. Even aan mama vragen hoe je ook alweer een dolfijn tekent.