Concepten

Karma en Image zijn twee nieuwbouwprojecten. Ze staan allebei eventjes op Hold. Er wordt de komende tijd vanwege de Grote Recessie niet zo heel veel gebouwd. Dit is zeer vervelend voor Karma en Image want ze willen meer dan alleen een concept zijn. Ze willen leven en natuurlijk geleefd worden. Je kunt je voorstellen dat Karma en Image er helemaal geen vertrouwen meer in hebben. Er komen steeds meer nieuwe softwareprogramma’s waarin je heel makkelijk mooiere, betere, grotere en goedkopere gebouwen kunt tekenen. Karma en Image voelen zich gepasseerd; oude ontwerpen die niet eens de kans krijgen lekker oud te worden. Ze kunnen wel vijftig worden, zo zijn ze getekend. Daarna kunnen ze nog makkelijk verkocht worden aan de huurders voor een prikkie. Wat kleine renovaties en ze kunnen weer een tijdje. Zoveel potentie. Allemaal voor niks. Heel af en toe bezoek ik het mapje in de pc waar ze zitten en dan doe ik een bakje met ze. Leuk volk. Heel gewoon gebleven. Karma heeft allemaal supergrote dakterrassen aan de zuidkant en is acht verdiepingen hoog, Image is maar drie verdiepingen hoog maar zit wel lekker tegen het water aan.
Gezinswoningen. Karma is meer penthouses en appartementen. Dan zitten we samen op Funda andere gebouwen af te kraken. Gewoon lekker uit afgunst. Ik doe dan het typewerk want zij hebben geen armen, het zijn immers concepten.
Concepten staan meer bekend om hun niet tastbare verschijning. En met vingers kun je nou eenmaal heel goed knopjes indrukken. Zo verdelen we de taken redelijk eerlijk. Ik zet ook koppen koffie. En ik drink ze ook op. Dan loop ik wel even te stuiteren van de cafeïne maar dat heb ik wel over voor mijn vrienden, ik heb er namelijk niet zo veel.