Loetje

Bij eetcafé De Avonden in Betondorp bakt chef-kok en Ajaxsupporter Nico al jaren de lekkerste biefstukken van Amsterdam-Oost en omgeving, veel lekkerder dan die van de biefstukkenfabrieken van Loetje, dat wel de naam en de pretenties heeft, maar qua uitvoering achterblijft vergeleken bij wat Nico op je bord gooit.
Ik heb hele gesprekken met hem gehad over het geheim van een goede biefstuk – ‘Het is ook de garnering, Mars’. Hij wil het niet te hoog opspelen, maar ergens in dat kokslijf van ’m steekt het natuurlijk wel dat zo’n liefdeloze keten met de eer gaat strijken. Vandaar dat ze onder ‘tournedos’ op de nieuwe kaart bij De Avonden ‘Wat nou Loetje?’ hadden gezet. Grapje, Amsterdamse humor weet u wel. Was tegen het zere been van de keten, die er meteen een advocaat op zette. Zo klein, bijna net zo klein en saai als die biefstukken van ze.