Festival

EAST& Koningsdag Bredeweg Festival

Op zaterdag 27 april host EAST& een podium op Het Bredeweg Festival, hét Koningsdag Festival van Amsterdam-Oost. Je vindt het feestelijke podium op het Oranje Vrijstaatplein (Podium Oostpoort) met een workshop en een parade voor kinderen en heerlijke dansbare live salsa muziek.

Workshop kinderen en parade
13:00 – 16:00 Pretvormer

Livemuziek
13.00 – 13.50 Josh & Robs
14:00 – 15:30 Roda da Holanda
15:30 – 17:00 Gianna Tam & La Banda

Bredewegfestival
Elk jaar barst in de Watergraafsmeer op de dagen rond Koningsdag het Bredewegfestival los. Op de vrijmarkt verkopen jong en oud de mooiste spullen. Er treden tientallen straatartiesten, muzikanten en theatergroepen op. Er is een Opera op straat en zelfs een Kinderopera. Voor kinderen is er genoeg te doen; zweven in de zweefmolen, circus, kermis, kindervoorstellingen, schminken en nog veel meer. En natuurlijk volop lekkers te eten en drinken.

Het Bredewegfestival wordt georganiseerd door de buurt, voor de buurt.

EAST&
EAST& is het Pop-Up Cultuurplatform van Amsterdam-Oost. Niet een cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. EAST& trekt vanaf 2022 rond door de zeer verschillende wijken van Amsterdam Oost en organiseert culturele activiteiten mét en vóór de buurt. Founding partners Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper en School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel.