Hoe het begint

Mijn eerste Blog. Ik voel de druk van iets te moeten schrijven en niet zomaar schrijven, het moet ook de moeite waard zijn om te lezen. Natuurlijk doe ik dit, omdat ik dit leuk vind, dus komt het vast wel goed. Aan het onderwerp zal het niet liggen, want het gaat over wijn en als het over wijn gaat tik ik zo een Dikke van Dale vol. Denk ik.

Over wijn is al veel geschreven en er zal nog veel meer over geschreven gaan worden, maar wijn op IJburg? Daar heb ik nog niet zoveel over gelezen. Er zijn een aantal horecatenten die een mooie wijnkaart hebben. Persoonlijk heb ik liever een lekkere kaart dan een mooie kaart, dus moeten we gaan proeven en dat ga ik doen: proeven. Als iedereen wil meewerken heb ik een lekkere klus en zal ik mijn bevindingen met jullie delen. Ik ga de verschillende huiswijnen proeven en beschrijven, waarbij ik ga letten op de prijs. Ik ga op zoek naar de wijnen die je hier geproefd moet hebben of wijnen met een verhaal of het verhaal achter de wijnkaart. Uiteindelijk hebben we dan na een paar maanden een mooi overzicht van de diverse wijnen die hier worden geschonken.

Ik heb er zin in, maar wie zou dat niet hebben in een baantje waar je moet of mag drinken tijdens je werk? Het enige nadeel zijn de hogere tandartskosten, omdat mijn glazuur het zwaar te verduren heeft. Om mezelf te troosten doorboor ik met mijn kurkentrekker de laatste barrière tussen het lege glas en de fles. De fles protesteren nog wat maar mijn dorst is sterker en met een zucht geeft de fles zich gewonnen. Laat ik dan hier gelijk even duidelijk maken dat wijn bedoelt is om te drinken en niet om te bewaren! Tenzij het slechte wijn is, die moet je héél lang bewaren 😉 Proost!