Advertorial

Mooi wonen op het terrein van de Koninklijke Saan

De herontwikkeling van het voormalige terrein van Koninklijke Saan in Diemen is gestart. Als alles volgens plan verloopt worden eind 2025 de eerste woningen van het project Hof van Saan opgeleverd. Er komen 135 woningen waaronder 65 koophuizen. Meer dan 75 procent is al verkocht. Er zijn nog enkele herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar.
Het ontwerp van de woningen is van de bekende architect Sjoerd Soeters. Hij heeft ze zo ontworpen dat ze rond twee groene binnenhoven liggen. Vandaar de naam van het project. Eén hof krijgt een speelplek voor kinderen, het andere hof is zo ingericht dat het ontmoetingen tussen bewoners stimuleert. De woningen zijn met veel oog voor detail ontworpen. Bijna geen woning is hetzelfde. 
Op dit moment wordt er op het terrein gesloopt. Alle oude bedrijfsgebouwen van het bekende kraan- en verhuisbedrijf gaan weg. Daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt. Rond de zomer begint het heiwerk. 
Op dit moment zijn er nog enkele herenhuizen en twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar, het zijn ruime gezinswoningen met 4 of 5 slaapkamers, een royale tuin en twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Er is volop ruimte voor mensen die graag de stap willen zetten naar een grotere woning in het groen met Amsterdam om de hoek.