Open Haven Festival

Grote braderie tijdens Open Haven Festival

Het belooft druk te worden tijdens het Open Haven Festival op 22 april. Voor de braderie op de kade hebben zich vijftig bonte kraamhouders aangemeld. Je ziet gloednieuwe en ook hele oude schepen liggen, en er is muziek en veel gezelligheid. Op het gebied van watersport kun je van alles zelf uitproberen. Het festival, uiteraard rond de haven van IJburg, duurt van 12.00-18.00 uur.

De tweede editie van het Open Haven Festival, in het weekend dat de sluis weer zomeruren gaat draaien, wordt georganiseerd door ondernemersvereniging Parel van Amsterdam en watersportvereniging IJburg. Om de start van het vaarseizoen de vieren, en om aan iedereen te laten zien wat IJburg te bieden heeft.

Natuurlijk is er muziek aan de wal, en eten en drinken. De braderie van vijftig kramen biedt van alles en nog wat te koop. Er is veel te zien op het gebied van watersport. Fonkelend nieuwe jachten bijvoorbeeld, en ook klassieke platbodems en historische schepen.

De watersportvereniging legt optimistjes voor de kinderen in het water, om het zeilen te proberen. Verenigingsboot vaart uit en net als vorig jaar zorgen twee zogenoemde Aquabubbels, waarmee je over het water kan rollen, voor een hoop lol. Er zijn surfplanken en demonstraties, en de reddingsbrigade is aanwezig voor veiligheid en voorlichting.

In de haven ligt ook het zeiljacht van Stichting ‘Leef je Droom’. Deze stichting zeilt met jongeren met een (levensbedreigende) chronische ziekte. Ondernemersvereniging Parel van Amsterdam en Watersportvereniging IJburg doneren ieder een bedrag, waardoor één jongere met de stichting op vaarvakantie kan. Iedereen die een rondje maakt in de aquabubbel mag €1 extra betalen. Zo hopen de beide verenigingen nog een jongere mee te kunnen laten varen.

Lees ook:
22 april 2012: Open Haven Festival IJburg (23-03-2012)
Sfeerimpressie van het festival in 2011
Open Havendag IJburg (24-03-2011)
Open Havendag groeit uit tot Open Haven Festival (13-04-2011)
Haven officieel geopend door minister Cramer van VROM (29-06-2009)
Sluis officieel geopend (29-05-2009)
Meer mogelijkheden pleziervaart (26-11-2011)

3 Reacties

  1. Ik ben er natuurlijk ook bij! En voor het eerst ben ik actief als lezer van de brugkrant.nl, mooie aanwinst voor IJburg Linda en Martijn!

  2. Leuk je hier te zien, Ellen! En tot zondag natuurlijk.

Comments are closed.