Nieuws

22 april 2012: Open Haven Festival IJburg

Het is nu al een goede traditie: in het weekend nadat de sluis gaat draaien, wordt de start van het watersportseizoen op IJburg gevierd met een feest: het Open Haven Festival. Op zondag 22 april staat de IJburgse haven dus weer in het teken van watersport, een braderie, muziek en eten en drinken.

Deze tweede editie van het Open Haven Festival wordt georganiseerd door de kersverse ondernemersvereniging Parel van Amsterdam. De verenigde ondernemers grijpen de gelegenheid aan om aan iedereen laten zien wat de haven als hart van IJburg te bieden heeft. “Een unieke plek,” zegt voorzitter van de vereniging Patrick Verdoorn. “Je hebt er rechtstreeks toegang tot en een fenomenaal uitzicht over het IJmeer. Er is een veerdienst Pampus-Muiderslot-Vuurtoreneiland, er zijn mooie winkels en eettentjes en zonnige terrassen. Dat moet de wereld zien.”

Watersportvereniging IJburg begon het ritueel in 2010. Zodra de sluis ging draaien, kwamen de leden bijeen om de eendenpoep van de steigers te schrobben, zo herinnert Mabel van de watersportvereniging zich. “Vorig jaar haakten de horecaondernemers rond de haven aan, en werd de opening van het vaarseizoen een heus Open Haven Festival.”

Het programma duurt van 12.00–18.00 uur. Naast een braderie met een diversiteit aan spullen, muzikale optredens en DJ’s langs de Krijn Taconiskade, kunnen bezoekers kennismaken met veel facetten van de watersport. Zo varen er optimisten, sup- en surfboards, een randmeer en een rib uit. Ook zijn de klassieke schepen en de historische veerboot open voor publiek.

De komende weken wordt het programma verder uitgebreid. Hou voor alle vorderingen en het uitgebreide programma van het Open Haven Festival op 22 april de website van de Brug in de gaten. Om alvast een beetje in de stemming te komen vind je daar een beeldverslag van vorig jaar.

Zie ook:
Sfeerimpressie van het festival in 2011
Open Havendag IJburg (24-03-2011)
Open Havendag groeit uit tot Open Haven Festival (13-04-2011)
Haven officieel geopend door minister Cramer van VROM (29-06-2009)
Sluis officieel geopend (29-05-2009)
Meer mogelijkheden pleziervaart (26-11-2011)