Nieuws

Ed Pelsterpark heropend in nieuwe inrichting

Het Ed Pelsterpark is vernieuwd met een klein voetbalveld, een jeu de boulesbaan en speeltoestellen. Het is nu klaar. Zaterdag 29 juni was er een openingsfeest voor de buurt en stadsdeelwethouder Lieke Thesingh heropende het park officieel. De bewoners overhandigden een tegel met een mier erop, als symbool voor samenwerking.

Die samenwerking zat ‘m in een inspraaktraject van maanden, over hoe het park voor alle omwonenden en andere gebruikers ideaal ingericht kon worden. Tot die tijd was er veel onrust rond het park. Bewoners ervoeren overlast door hangjeugd. Nadat het stadsdeel eind 2011 besloot het middenin gelegen Cruyff Court te sluiten, kreeg het park – na een inspraaktraject dus en een verbouwing – de huidige ‘look en feel’.

In plaats van een Cruyff Court ligt er nu een voetbalveld van 20 bij 30 meter, er zijn extra speelgelegenheden geplaatst, er is een jeu de boulesbaan aangelegd en het park is groener geworden. Om de druk op het park te verminderen, heeft het stadsdeel ook op andere plekken op IJburg kunstgrasveldjes aangelegd.

Lees ook:
Nieuw kunstgrasveld op kavel 50, Rieteiland (04-04-2012)

Nieuw Ed Pelsterpark, zonder Cruyff Court (24-04-2012)
Cruyff Foundation accepteert sluiting court Ijburg (24-04-2012)
Voor- en tegenstanders: Oplossing Cruyff Court in zicht (10-04-2012)
Drie keer zoveel pubers in 2020 (13-12-2012)