Nieuws

Duurzame clubhuis AthenA klaar voor gebruik

Het nieuwe onderkomen van hockeyclub HC AthenA is deze maand opgeleverd. Het is hightech duurzaam, met bijvoorbeeld een warmte terugwininstallatie. De club deelt het gebouw met onder meer een buitenschoolse opvang, gezondheidsdiensten en een organisatie voor huiswerkbegeleiding. Meubels worden straks als het goed is gebouwd van de gekapte bomen uit het Oosterpark.

De warmte terugwininstallatie is gefinancierd door het Schipholfonds. Het gebouw bevat ook dubbele ruiten en spaarlampen (T5) in de gezamenlijke ruimtes en in januari 2014 worden zonnepanelen op het dak geplaatst. AthenA is daarmee één van de drie slimme, duurzame sportverenigingen op sportpark Voorland-Middenmeer. Want ook bij WV HEDW zijn zonnepanelen geplaatst en bij TOS Actief bestaan daar plannen voor.

In de komende maanden zal het interieur en het terras van het clubhuis door de leden zelf worden gebouwd. De bomenkap in het Oosterpark levert waarschijnlijk het materiaal voor tafels en banken. Daarnaast heeft de club een eigen kas, waar binnenkort tomaten en basilicum gekweekt worden en waar de mogelijkheid is om teambesprekingen te houden. AthenA is deelnemer in de Amsterdamse pilot ‘Fruit4Sport’ en heeft, samen met AV’23, de boomgaard met 300 appelbomen geadopteerd. Jaarlijks vindt er een oogstdag plaats, waarbij de appels worden uitgedeeld aan andere clubs. Naast de appelboomgaard staan bramen en naast de kas groeien kruisbessen die door iedereen gegeten kunnen worden.

HC AthenA is voortaan gevestigd aan het Voorlandpad 13. De gezamenlijke bewoners zullen ‘gezond bewegen, gezond eten en gezond leren’ actief vormgeven vanuit dit nieuwe huis.

In de bijna tien jaar van haar bestaan – HC AthenA viert komend jaar het tweede lustrum – heeft de hockeyclub op Voorland zich spectaculair ontwikkeld, van 0 naar ruim 1500 leden. Niet alleen zijn de prestaties op het hockeyveld sterk verbeterd, ook profileert de club zich als club waar duurzaamheid en gezamenlijk gebruik hoog in het vaandel staan.

Meer weten: www.hcathena.nl en www.huisvoorathena.nl.
(Door Danielle de Loches Rambonnet)

Lees ook:
Nieuwe lente in sportpark Voorland Middenmeer (23-05-2013)
Nostalgische talentenclub Zeeburgia krijgt nieuwe jas (24-01-2013)
Fruit oogsten op Sportpark Middenmeer (02-11-2012)
Natuurwerk door vrijwilligers in Sportpark Middenmeer (15-11-2013)