Natuur

Natuurwerk door vrijwilligers in Sportpark Middenmeer

Vrijwilligerswerkgroep NJBB (Natuur, je Beste Buur) doet aan natuurvriendelijk beheer van de randen van Sportpark Middenmeer en Voorland. Zaterdag 2 november sloegen ze in het kader van de Landelijke Natuurwerkdag het sportpark weer in, om onder meer wilgen te knotten en een paddenstoelenhoek aan te leggen. Een verslagje van coördinator Els.

“Er is hard gewerkt op 2 november door de enthousiaste vrijwilligers van Natuur, je beste buur. In Sportpark Middenmeer & Voorland werden onder meer paddenstoelen enten in boomstammen geplaats voor een passensstoelenhoek. Ook werden mini-eilandjes gemaakt en te water gelaten.
Als je goed kijkt, kun je overal in het sportpark zien dat NJBB zich met vrijwilligers inzet om de natuur een zetje te geven. Zo zijn er dit jaar langs diverse oevers dotterbloemen, gele lissen, egelskoppen en kattenstaarten geplant, hangen er vogelnestkastjes en ook vleermuiskasten, planten we bloembollen en struiken en helpen we mee met Fruit4Sport.
NJBB werkt al samen met Stadsdeel Oost en Landschap Noord-Holland, maar deze keer kregen we ook subsidie van de Postcode Loterij, allemaal om het mooiste sportpark van Nederland nog mooier en natuurvriendelijker te maken.”

De volgende klusochtend van NJBB is op zaterdag 18 januari. Ze verzamelen om 9.00 uur bij het beheergebouw aan de Radioweg 76. “Leuk als je ook komt.”

Lees ook:
Met expert Rob Chrispijn op zoek naar paddenstoelen in Oost (01-12-2012)
Nieuwe lente in sportpark Voorland Middenmeer (23-05-2013)
Fruit oogsten op Sportpark Middenmeer (02-11-2012)

NJBB aan het werk in Sportpark Middenmeer 1 NJBB aan het werk in Sportpark Middenmeer 2 NJBB aan het werk in Sportpark Middenmeer 3 NJBB aan het werk in Sportpark Middenmeer 4