Nieuws

Fruit oogsten op Sportpark Middenmeer

Om gezond eten en sport te promoten zijn in Sportpark Middenmeer afgelopen lente ruim 700 fruitbomen en bessenstruiken geplant. Het fruit dat hierbij straks geoogst kan worden, komt in de verschillende sportkantines in het sportpark te liggen. Zaterdag 3 november is de officiële kick-off van dit project Fruit4Sport. Tussen 10.00 en 14.00 uur kun je je inschrijven om een fruitboomgaardje of perkje te adopteren.

De ‘adoptie’ – door teams, verenigingen, lokale bedrijven, vriendenclubs, omwonenden –.houdt in dat je helpt bij de verzorging van de bomen en struiken. Ook oogsten doe je zelf, maar het stadsdeel biedt wel ondersteuning bij de verzorging, onder andere door het geven van onderhoudsadvies en korte cursussen. Deelname is gratis.

Fruit4Sport is een onderzoeksproject van de Wageningen Universiteit en InnovatieNetwerk (denk- en doetank van het Ministerie van EL&I) in samenwerking met stadsdeel Oost. Uit onderzoek blijkt dat sportterreinen een unieke plaats zijn om gezond eetgedrag te stimuleren, als onderdeel van een gezonde leefstijl. Sportpark Middenmeer-Voorland is het eerste sportpark in Nederland waar voor dit doel fruitbomen en fruitdragende heesters zijn aangeplant.

Interesse in de adoptie van een miniboomgaard op sportpark Middenmeer-Voorland? Neem dan contact op met Marc Ravesloot van de Universiteit Wageningen via 0488-473731 / marc.ravesloot@wur.nl.