Nieuws

Deelraad kiest definitief voor 42 parkeerplaatsen in het Diemerpark

D66, PvdA en VVD hebben gisteravond tijdens de stadsdeelraadvergadering definitief de locatie voor parkeerplekken bij de sportvelden gekozen. Het parkeerterrein komt in het Diemerpark, vlakbij de brug vanuit de Oeverzeggestraat. In april was dit al als beste optie naar voren gekomen, maar toen durfde de raad nog geen besluit te nemen.

Aan de beslissing parkeerplekken in het park aan te leggen, ging een lang traject vooraf, waarin belanghebbenden, voor- en tegenstanders, lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Om de kloof te dichten, besloot het stadsdeel in april 2013 tot een onafhankelijk onderzoek, waarbij moest worden getracht een ‘out of the box’-oplossing te vinden, een haalbare parkeerlocatie waar nog niemand eerder aan gedacht had en die op vooral voorstanders kon rekenen. De uitslag van dit onderzoek, parkeren op de kop van de Oeverzeggestraat buiten het park, werd tenslotte door het DB als niet haalbare optie terzijde geschoven. Gisteren besloot de raad definitief voor parkeren in de noordwesthoek van het park, vlakbij de sportvelden, langs het Dick Hilleniuspad.

SP deelraadslid Geert Ritsema is woedend over het besluit: “Maandenlang is tijdens allerlei bijeenkomsten en via een enquête die in opdracht van het stadsdeel huis aan huis is verspreid de indruk gewekt dat de bewoners mee mochten beslissen over de parkeerkwestie en het park. Maar toen uit de enquête bleek dat de IJburgers liever een andere oplossing willen dan het stadsdeel, is deze op arrogante wijze aan de kant geschoven.”

Het stadsdeel onderzoekt de komende tijd of 42 plekken in het park voldoende zijn. Als dat zo is, kunnen de parkeerplekken later alsnog verhuizen naar de Oeverzeggestraat. Ook de mogelijkheid tot uitbreiding naar 62 parkeerplekken wordt verder onderzocht, zowel in het park als in de Oeverzeggestraat. In het amendement is volgens de SP ook de mogelijkheid opgenomen om niet alleen parkeerplaatsen maar ook doorgaand autoverkeer in het park toe te staan.

Als alles nu zonder procedures en volgens plan verloopt – maar de tegenstanders zullen het er waarschijnlijk niet zonder meer bij laten zitten – kunnen de parkeerplaatsen eind 2015 gereed zijn.

Lees ook:
Besluit Parkeeroplossing sportvelden IJburg nabij (18-11-2013)
Stadsdeelraad stemt voor 42 parkeerplekken in Diemerpark, maar hakt geen knopen door (10-04-2013)
Parkeerplaats in Diemerpark drijft wig tussen betrokkenen (27-03-2013)
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen (19-01-2012)
De rest van het dikke dossier over de kwestie.