Vriendinnen

Karma en Image zijn twee vrolijke huismoeders op de Bert Haanstrakade. Ze wisselen exotische recepten uit dat Albert Heijnfoldertje met elkaar uit.
“Die Indische rijstschotel was lekker weer, hoor wijffie!” Dat soort dingen horen de buren hun buurvrouwtjes dan roepen van het ene naar het andere balkon.

De dames kennen ook alle schoonmaakmiddelen die onze twee supermarkten te koop aanbieden. “Die moet je niet nemen, hoor wijffie! Daar blijft een hoop viezigheid aan plakken.” Ook dat hoor je als de dames je buren zijn. Karma is wel eens vreemdgegaan met de man van Image maar daar is gelukkig niemand ooit achtergekomen. Image heeft ook helemaal niets door want zij vertrouwt haar mannetje, haar allesie. Karma en Image doen ook buitenshuis een hoop samen.

Salsales. Zumba. En natuurlijk koffiedrinken. Dan bespreken ze van alles alsof ze ervoor betaald worden. Ik denk dat het meer roddelen is dan bespreken eigenlijk.

Iedereen krijgt er namelijk van langs. Zelfs kinderen. Ik denk dat Karma en Image een eigen real-lifeshow verdienen. Op SBS6. Omdat ze bijzonder zijn. Omdat ze zo gewoon zijn. Herkenning. Daar houdt een mens van. De mens krijgt dan het gevoel dat hij niet gek is. “Iedereen heeft dat wel eens” of “Iedereen denkt dat weleens”.

Ook heeft Karma een heel groot geheim, maar niemand weet wat dat is. Image vindt het natuurlijk jammer dat haar buuf er nooit over wil praten, maar hoe ga je je grootste geheim vertellen aan de vrouw van je minnaar? Dat zou gewoon dom zijn. En dom zijn onze chicks niet. Ze hebben gewoon geen ambities. Dat kan helemaal los van elkaar staan.

Karma en Image hebben wel eens gezoend met elkaar maar dat komt meer omdat IJburg soms zo saai kan zijn dat je gaat twijfelen aan je geaardheid. En een heleboel andere dingen… Geloof me mensen, IJburg kan een zeer eenzame plek zijn. Vooral als de lucht grijs is. Het lijkt ook alsof het hier op het IJtje grijzer wordt dan waar dan ook in Amsterdam.

Maar verder zijn Karma en Image supervrolijk. De Albert Heijn is bijvoorbeeld helemaal vernieuwd. En dat hoor je natuurlijk terug op je balkonnetje, mits Karma en Image je buren zijn.

Maar waarschijnlijk heb je je eigen Karma en Image in je blok. Misschien ben jij zelf wel een Karma of een Image. Ik hoop voor je dat je dan Karma bent, want Image weet helemaal van niets en dat lijkt me het ergst van alles.