Verkeersveiligheid

Ik heb nooit in mijn leven echt goed kunnen opschieten met mensen die hun rijbewijs niet in 1 keer hebben gehaald. Dat geeft verder niet, maar ik wil wel dat ze me met u aanspreken. Maar genoeg over mij. Laten we het hebben over mij. Laten we het hebben over wat ik allemaal al heb gedaan in mijn splinternieuwe brik.

Tijdens het rijden natuurlijk. Wacht even… Misschien moet ik het eerst over de waggie hebben. Het is een Seat Ibiza uit 1995… Dat is dus te oud om cool te zijn en niet oud genoeg om cool te zijn. Verder kan ik ‘m niet in z’n vijf zetten want dan valt ‘ie uit en het voorste raam aan de passagierskant kan niet open. Ook zit er een startonderbreker op, maar daarvan is het knopje stuk. Om het samen te vatten zal ik de politieagente die mij gisteren staande hield even quoten: "Dit ding rammelt aan alle kanten." Maar goed, het ging over de activiteiten tijdens het rijden. Makkelijke dingen zoals bellen en sms’en tellen niet echt mee want dat deed ik tijdens de rijlessen al. Ik heb het over de echte grote mensen dingen, zoals het installeren van de autoradio… Gewoon op de A2. Ook heb ik al verscheidene maaltijden bereid in mijn hooptie; ik heb er namelijk een grill-oventje in zitten. Ook zelf ingebouwd trouwens, maar dat was tijdens een hele lange file dus dat telt ook niet echt. Verder heb ik ook alle afleveringen van de Sopranos nog een keertje gekeken, in de auto heb je tenminste goed de tijd omdat je toch alleen maar een beetje zit te zitten. Ik heb trouwens ook een bankdruk-apparaat besteld voor op de achterbank, voor de schouders. You gotta have crazy schouders.
Dames en heren, ik ben dus eindelijk automobilist en ik beloof u plechtig dat ik mijn best zal doen om de wegen nog iets gevaarlijker te maken dan ze al zijn. Misschien zet ik wel een Beertender in de auto ofzo. Nooit meer nuchter op de snelweg! Ik heb er in elk geval zin an.