Bezinning

Aan al het goede komt een eind. Zo ook aan dit kutjaar. 2013 ligt op haar sterfbed, ze is ook al ouder dan driehonderd dagen. Jaren worden nooit zo oud, ze gaan dood na twaalf maanden. Iedereen weet dit van tevoren dus de meeste mensen hechten zich niet zomaar aan een jaar.

Een ingrijpende verandering vaak. Dat kan van alles zijn, leuk of verdrietig, eng of mooi of gewoon een verrassing, de verrassing is immers de mooiste prijs. Dat soort dingen doen je een jaar onthouden, zo goed als je je geboortedatum onthoudt. Dat is niet altijd leuk want soms is vergeten lekkerder dan klaarkomen. Sorry, de kerstdagen maken een neger melancholisch. Ook al zijn ’t de heerlijkste dagen voor eenzame mensen. Met kerst kun je lekker zielig doen. Nothing Compares van die blanke chick opzetten en meehuilen want niemand snapt je. Het leven is zwaar.

Oud en Nieuw. Nieuwe loze beloftes oprecht gemeend. Dit jaar wordt mijn jaar. En weer vraag ik me af waarom ik deze mensen niet vaker zie omdat ik wel echt van ze houd. Omdat ik een lul ben natuurlijk. En omdat er nooit iets verandert. Goed feest dat Oud en Nieuw. Ben wel blut in januari.