Kikkerbillen

IJsheiligen mag dan alweer ver achter ons liggen, ik zit gewoon nog met m’n sokken aan achter m’n computertje. De hittegolf deze week was ook al niet zoals ze vroeger wel waren!
Ik kan nu echt niet langer wachten met het zaaigoed want óf ik krijg ’t niet meer geoogst óf mijn moestuin dreigt ten onder te gaan aan het kikkerproject van mijn zoon. Kikkerproject? Ja! Er wonen sinds een week drie kikkervisjes in de grote vaas op de keukentafel. Na afgelopen zondagochtend besteed te hebben aan het vangen van de kikkervisjes die, heel wonderlijk, overnacht kikkers waren geworden.
Niet meer gehinderd door de noodzaak in het grote nat te moeten blijven, besloten ze zaterdagnacht hun leefruimte uit te breiden. En daarom heeft mijn zoon nu een aquapark ingericht op het braakliggende stuk moestuin. Dan kunnen ze namelijk ‘allemaal veel meer plezier met elkaar hebben’, er zijn er sindsdien al drie gestorven. Ze hebben zich waarschijnlijk dood gelachen.
Gisteren dus eindelijk wat gezaaid; oud rasje worteltjes, zoete uien, bolle courgettes. Gezellige stokjes met ‘wat ’t ook alweer was’ erbij gezet. Nu maar wachten op de zon. We zijn er zo aan toe!

Recept voor kikkerbillen:

20 kikkerbillen,
1 grote bol knoflook,
175 gram boter, bosje peterselie,
peper en zout, glas droge witte wijn

Knoflook schoonmaken en heel fijn snijden.
Witte wijn erbij en tien minuten koken, dan 150 gram boter toevoegen.
Kikkerbillen in andere pan kort bakken met rest van de boter en kruiden met peper en zout.
Op bordjes leggen. Het braadvocht bij de wijn-botersaus voegen, gehakte peterselie door de saus mengen en even smoren tot de peterselie zacht is. Saus over de billen verdelen. Je kunt de kikkerbillen ook vervangen door kip of witvis 🙂