CHRISTINE

Tja, na een weekend in het Twentse alwaar ik verneem dat vrijwel al mijn vriendinnen met of zonder man Christine le Duc op regelmatige basis bezoeken, is het niet zo gek dat, op de terugweg van school naar huis, mijn aandacht wordt getrokken door fallusvormige paddenstoelen in het Diemerpark.
Mijn ‘oude’ vriendinnen (als je je laat voortplant heb je ‘oude’ en ‘nieuwe’ vriendinnen) weten ineens alles over tarzans, de designvibrator, we-vibes en remote control trillende eieren. Nou, dat weet ik dus nu ook allemaal, en de cadeaudagen liggen nog voor me!
Stel je voor: sta je op de nieuwjaarsparty, zet manlief het vibrerende eitje aan. Ik heb eens, in de begintijd van de mobiel, in een stiltecoupé mijn Nokiaatje op de trilfunctie gezet en in m’n bh gestopt. Verzonken in mijn boek werd ik gebeld, ik schrok me dood… en dan gil ik altijd heel hard, als ik me doodschrik. Mijn medereizigers hebben het maar ternauwernood overleefd.
De paddenstoelen nu! Geschubde inktzwammen pluk je vroeg, dan zijn ze het verst. Bijkomend voordeel; de maaiers van de gemeente zijn nog niet geweest en de natuurvandaaltjes zitten op school.
Lekker pittig paddenstoeltje voor in een roereitje bij de lunch! En daarna wat rusten…

Roerei met geschubde inktzwam*
Paddenstoel in stukjes snijden en in boter fruiten (doe je dat ook met een paddenstoel?)
Eieren splitsen, eiwit loskloppen en met een beetje melk bij de paddenstoelen gieten.
Eigeel loskloppen, erdoor spatelen en blijven roeren. Pas op dat het niet te droog wordt!
Wit boterhammetje toasten, peterselie fijn knippen en wat zout erbij.
Warm serveren.

*Bereiden op eigen risico