Nieuws

Bouw school en kinderdagverblijf Zeeburgereiland van start

Het zogenoemde Integraal Kindcentrum (IKC) Zeeburgereiland komt er: op 12 december 2012 sloeg stadsdeelwethouder Lieke Thesingh de eerste paal, samen met de partners van STAIJ, Skon en het consortium Verlaat. Ook de allereerste kleuters van het IKC waren hierbij aanwezig.

Het IKC Zeeburgereiland wordt in de zomer van 2013 opgeleverd en biedt dan ruimte aan een school en kinderopvang ineen. Het is bestemd voor kinderen van 0–12 jaar, die er de hele dag worden begeleid door één team met één pedagogische visie. Het centrum richt zich vooral op kinderen van Zeeburgereiland en IJburg. Maar zolang er plek is, is iedereen welkom. Ook voor buurtactiviteiten is er straks ruimte in het gebouw.

Het IKC is voor stadsdeel Oost een testcase. Omdat het eiland nog ontwikkeld moet worden – populatie onbekend – komt er een flexibel gebouw, dat naar behoefte in te richten is en dat indien nodig in één zomervakantie uitgebreid kan worden. Bevalt het concept Nieuwe scholen, huisvesten naar vraag, dan kan het ook elders toegepast worden.

Lees ook:
Eerste bewoners RI-Oostbuurt gaan bouwen (22-10-2012)
Piekopvang IJburg in nieuwe Montessorischool Zeeburgereiland (19-03-2012)
Pilot met school op maat Zeeburgereiland van start (28-06-2012)
Tweede IJburg College op Zeeburgereiland (25-04-2012)