Pleintheater
Festival

Queering Puppets Festival

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren de norm met dit festival vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

“Queering is something we do, rather than something we are (or are not). Even the term queer itself can be queered, because much of queer theory involves working to fight against normalization even in the field itself.”

FEMALE & NATURE
Dit jaar ligt de focus op de thema’s het vrouwelijke en de natuur in relatie tot de maatschappij. Het festival en de programmering is pro verbinding en emancipatie, anti oorlog en macht, pro kracht en intuïtie en pro het ongeziene en onbenoembare dat onderschikt wordt geacht in de maatschappij. Vrouwelijkheid, het scheppende, het kwetsbare én Moeder Aarde.

PROGRAMMA
Het Queering Puppets Festival Amsterdam vindt plaats van dinsdag 28 maart tot en met zondag 2 april 2023 in Plein Theater en Hotel Arena. Verwacht gedurende het festival grote en kleinere performances, straattheater, acts, installaties, exposities, workshops en meer voor jeugd en volwassenen met onder andere Corporación Humor y Vida uit Ecuador, Opposable Thumb Theatre uit Engeland, Daniel Hellmann aka ‘Soya The Cow’ uit Zwitserland, The Paper Ensemble, Studio Figur, Cezanne Tegelberg Company en meer!

OPENING QPFA2023 & 40 JAAR JUBILEUM PLEIN THEATER
Het festival wordt geopend op 28 maart met de expositie Vulva Variety van Meike van de Akker, een expositie van Matt Jackson Studios in de foyer van Hotel Arena en een voorstelling van The Paper Ensemble in de theaterzaal. Daarmee wordt niet alleen het startsein gegeven voor de tweede editie van het Queering Puppets Festival Amsterdam, maar ook voor de viering van het 40 jaar bestaan van Plein Theater.