Nieuws

Versnelde aanleg twee extra sportvelden in Diemerpark

In het Diemerpark worden als alles meezit versneld twee extra kunstgrasvelden aangelegd, een voor voetbal en een voor hockey. Deze zijn waarschijnlijk in de herfst 2012 gereed. Daardoor kunnen de sportclubs, door beperkte speelruimte in hun voortgang bedreigd, toch verder groeien.

Portefeuillehouder Thijs Reuten bracht het voorstel in april naar de commissie Openbare Inrichting en Financiën, die er goedkeuring aan gaf. “We lopen hiermee vooruit op de besluitvorming over de herinrichting van Diemerpark fase 2.” Die omvat onder meer een maximale uitbreiding van het sportpark met vier velden, realisatie van parkeervoorziening en het verbeteren van de saneringsconstructie. Een niet zo gebruikelijke stap, zegt hij. “Maar we zien dat de nood echt heel hoog is.”

AFC IJburg en AHC IJburg hebben op dit moment ieder slechts één kunstgrasveld ter beschikking. Veel te weinig, aangezien hun wachtlijsten dagelijks groeien. John Copier, bestuurslid technische zaken AHC IJburg is daarom blij met het initiatief van het dagelijks bestuur: “Zonder dit veld moeten wij veel kinderen teleurstellen. Er is momenteel al sprake van krimp omdat we de leden die opzeggen niet vervangen. De veldcapaciteit is niet toereikend voor de natuurlijke doorgroei die kinderen van drietal naar elftal maken. We plannen heel strak en maken de teams groter dan wenselijk is, omdat we het als onze plicht zien om alle leden en zoveel mogelijk enthousiastelingen te laten sporten. Maar aan onze rek zit een grens en die is nu wel bereikt. Dit initiatief moet dus slagen!”

Parkeren
In diezelfde herfst begint er op advies van de stadsdeelraad een proef om bezoekers van het sportpark te stimuleren gebruik te maken van de parkeergarage onder Winkelcentrum IJburg. Voordat er extra voorziening wordt gecreëerd, wil de raad zien of die garage wellicht voorziet in voldoende parkeergelegenheid. De proef duurt ongeveer acht weken; stimuleren gebeurt door middel van borden en aangeven van de looproute.

Als in mei ook de stadsdeelraad het voorstel van Reuten steunt, kan de vergunningprocedure in gang worden gezet. In het najaar heeft sportpark IJburg er dan twee kunstgrasvelden bij.

Lees ook:
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen (19-01-2012)
Extra sportvelden in Diemerpark (22-06-2011)