Nieuws

Tijdelijk jeugdhonk Pampuslaan binnenkort in bedrijf

IJburgse jongeren vanaf 15 jaar hebben vanaf eind deze maand een eigen jeugdhonk. Op de hoek van de Pampuslaan en de Bert Haanstrakade is een ‘tijdelijke jongerenvoorziening’ neergezet, die er – ondanks het feit dat er portacabins zijn gebruikt – fris uitziet. Het jeugdhonk is een initiatief van de jongeren zelf.
Deze voorziening werd mogelijk dankzij de ondersteuning van onder meer de afdeling jeugdaanpak van stadsdeel Oost, jongerenwerk, corporaties, lokale ondernemers en omwonenden.

Na plaatsing van de portacabins is er de afgelopen weken door de jongeren zelf hard gewerkt om het binnen gezellig te maken. Er is al een pooltafel geplaatst, een tafelvoetbalspel en een bank, tafels en stoelen. Alles tweedehands en door de jongeren zelf uitgezocht. Ook is er een barretje in elkaar getimmerd en niet te vergeten het broodnodige podium, waarop jongeren straks hun talenten kunnen tonen.

Eind deze maand gaat de boel open. De datum wordt bekendgemaakt via de kortgeleden opgerichte jongerenwebsite Whatsupijburg.nl, waarvan de redactie ook in het jeugdhonk gevestigd wordt.
Het activiteitenprogramma zal voor iedere leeftijdscategorie – 15 tot 18 jaar en 18+ – iets te bieden hebben. Een aantal uren per week zal ‘Club Jaco’ hier activiteiten organiseren (dit is het talentcentrum van Dynamo dat ook elders in Oost begeleiding en educatie biedt op het gebied van muziek en media, danstheater en events). Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting 24-karaat, opgericht door jongerenwerker en rapper Safoan Mokhtari, die zelf ook op IJburg woont.
Daarnaast komt er een inloopmogelijkheid voor informatie en advies, bijvoorbeeld over school, bijbaantjes, stages of voor doorverwijzing naar hulpverlening. Hiervoor staan een veldwerker van Streetcornerwork en een ambulant werker van Dynamo voor de jongeren klaar.

Veel te doen dus, daar. Wat je noemt echt chill… Nu alleen nog een naam voor het gebouw.
Wie daar een leuk idee voor heeft kan dat via Facebook kwijt bij Whatsupijburg.nl. Op 1 mei wordt de winnende naam bekend gemaakt.

Lees ook:
Jongerenwerk IJburg: ‘Met het vele dat we hebben, doen we te weinig’ (02-07-2013)
Youthside blijft open en er komt een mobiele studio (02-07-2013)
Drie keer zoveel pubers in 2020 (13-12-2011)