Nieuws

Jongerenactiviteiten op IJburg, Youtside blijft open en er komt een mobiele studio

In 2013 is voor en achter de schermen hard gewerkt aan het actiever, gezelliger en beter maken van jongerenfaciliteiten en activiteiten. Met ondersteuning van de coalitie, Dynamo jongerenwerk, actieve bewoners en de jongerencommunity worden jongeren steeds meer betrokken bij het vormgeven van faciliteiten en activiteiten.

Jongerenspecial in de Brug
Maar al deze ontwikkelingen zijn niet voor iedereen zichtbaar en daarom gaan deze zomer een team van jongerenredacteurs aan de slag met het maken van videoverslagen en een jongerenspecial in de Brug, die eind augustus verschijnt. Soufiane, Rida, Abdel, Diego, Owen, Safoan, Appie, Jonathan en Anuar zullen onder begeleiding van een jongerencamerateam en de redactie van de Brug aan de slag gaan met verschillende items.

Wat gaat er gebeuren?
Het jongerenredactieteam zal een aantal gerealiseerde en toekomstige activiteiten en ontwikkelingen in beeld brengen. Van een aantal onderwerpen kunnen we alvast een tipje van de sluier lichten.

Youthside blijft open en beschikbaar blijven voor tieners van 10 t/m 14 jaar. Er gaat een meidenproject van start, Get Stylishes, waarbij iedereen die met mode en identiteit bezig wil zijn kan meedoen om haar kleding en zichzelf te stylen.
In de tweede week van juli wordt er een workshop georganiseerd met het thema ‘ontwerp je eigen shopper of beachbag’, ideaal voor op vakantie in je favoriete stad of op het strand.

Mobiele demostudio
Er komt een mobiele DJ studio van Club JACO, deze duikt de komende tijd waarschijnlijk op verschillende plekken op IJburg op. Je kunt hierin demo’s opnemen met ondersteuning van onder anderen rapper MC Kami-Kazi.
Coen van Heteren: “De draaitafels komen ook deze week binnen! Dus als er dj’s zijn op IJburg die hun skills willen showen en verbeteren, neem contact met ons op! Locaties en dagen worden de komende maand duidelijk, maar als je er zeker bij wilt zijn, laat dan alvast van je horen!”

Wil je deelnemen aan de activiteiten, of iets doen met de demostudio, neem dan contact op met Coen via cheteren@dynamo-amsterdam.nl / 06-44972693 (ook whatsapp!)

We gaan ook een aantal actieve jongeren volgen die hard bezig zijn om het leven voor jongeren op IJburg beter te maken. Zoals de winnaars van de Whatsupijburg-prijs van afgelopen lente, de jongens van klusjesbank ‘Youthworks’. Zij zijn druk bezig hun website met een verzameling klussen en baantjes – waarmee jongeren iets kunnen bijverdienen – te bouwen.

Speerpunt
Met het groeiend aantal jongeren op IJburg is jongerenbetrokkenheid, inzicht in- en versterking van het jongerenaanbod belangrijk voor IJburg. De coalitie, Dynamo jongerenwerk, actieve bewoners en de jongerencommunity werken nauw samen met vele partners en in groeiende mate met jongeren zelf samen. Vanuit die samenwerkingen zijn onder meer www.whatsupijburg.nl – om jongerenaanbod inzichtelijk te maken online – en het feest ‘Jong op IJburg’ ontstaan en zijn jongerenideeën opgehaald en ondersteund.

“Jeugd en jongeren zijn twee speerpunten van de coalitie. Jongeren zijn een belangrijk en integraal onderdeel van de IJburgse samenleving en de coalitie ondersteund elke mogelijke verbinding en uitwisseling tussen jongeren en de IJburgse omgeving. Van ondernemers tot bewoners, iedereen speelt een rol om met elkaar een prettige wijk te maken, voor jong en oud.”

De Coalitie IJburg bestaat uit bestuurders en andere professionals van woningcorporaties, ontwikkelaars, zorginstellingen en stadsdeel. Zij werken eraan van IJburg een veilige, toegankelijke, bedrijvige en afwisselende wijk te maken. Een wijk waar bewoners zich thuis en betrokken voelen.

Lees ook:
Interview Safoan: ‘Met het vele dat we hebben, doen we te weinig’.