Nieuws

Scheiden en kinderen, hoe doe je dat?

Bij een echtscheiding met kinderen komt er veel op je af. Juridisch, financieel, emotioneel en praktisch. Om ouders wat meer overzicht te geven in deze periode, organiseert familiemediator Sissel Pemmelaar het Scheidingscafé Amsterdam, waarbij deskundigen een echtscheiding van alle kanten belichten. Het eerstvolgende Scheidingscafé vindt plaats op 28 februari en gaat vooral over ‘de kinderen’.

Uit recent onderzoek van scheidingsonderzoeker Ed Spruijt blijkt dat niet de scheiding zelf, maar de manier waarop ex-partners met elkaar omgaan, bepaalt hoe het na de scheiding met de kinderen zal gaan. Pemmelaar: “Ik begrijp heel goed, zeker in tijden van crisis, dat de verleiding groot is om het zo snel en goedkoop mogelijk uit elkaar te gaan, maar uiteindelijk is het een wassen neus. Iedere afspraak die je nu niet maakt, moet je later alsnog bespreken. Je stelt de pijnpunten dus eigenlijk alleen maar uit. En dat levert op de langere termijn veel stress op. Zeker als je kinderen hebt.”

Een belangrijk punt, waar op deze avond verder op in wordt gegaan. Gz-psycholoog en orthopedagoog drs. Tabotshie Dundas geeft inzicht in de behoeften van een kind. Verder delen twee jonge ervaringsdeskundigen van jongerenorganisatie Villa Pinedo hun ervaringen en tips. Die avond zijn er ook medewerkers aanwezig van ABN AMRO, Dierdorp Registeraccountants en belastingadviseurs, Notariskantoor Van Zaane, Alibox en Wilbert Kok Relatietherapie om vragen te beantwoorden.

Het Scheidingscafé Amsterdam, donderdag 28 februari 2013, Lumièrestraat 63 (IJburg), 20.00 uur. Zie ook: www.scheidingscafeamsterdam.nl.

Lees ook:
Nieuwe locatie opvanghuis gescheiden ouders (15-02-2013)
Blog ‘Scheiburg’
(10-11-2012)
Avond over scheiden: ‘En waar moet ik dan wonen?’ (05-10-2012)
Parentshouse voor wie pas gescheiden is ‘voorziet in een behoefte’ (20-09-2012)