Nieuws

Avond over scheiden: ‘En waar moet ik dan wonen?’

Op donderdag 11 oktober organiseert Pemmelaar Familie Mediation het eerste Scheidingscafé Amsterdam. Op deze avond kunnen mensen die – op wat voor manier dan ook – met een scheiding te maken hebben vrijblijvend en laagdrempelig informatie inwinnen. Mensen lopen vaak lang alleen rond met vragen hierover en vinden lang niet altijd niet de juiste hulp. Maar juist in zo’n periode is het belangrijk om de juiste begeleiding en informatie te krijgen.
Het Scheidingscafé komt regelmatig terug, iedere keer met een ander thema. Dat van de eerste bijeenkomst is Scheiden en Wonen, een onderwerp dat zeker nu veel mensen bezighoudt. Pemmelaar krijgt hier in haar praktijk geregeld vragen over: “Kun je eigenlijk nog wel scheiden of zijn wij tot elkaar veroordeeld vanwege de woning?”
Er komen die avond verschillende sprekers aan het woord. Een bankmedewerker vertelt meer over hypotheken en scheiden, en Sissel Pemmelaar spreekt over scheiden in crisistijd. Ruth Willems, kinderpsycholoog op IJburg, legt uit wat in het geval van een scheiding belangrijk is voor kinderen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen en voor persoonlijke gesprekken met de deskundigen.
Het Scheidingscafé Amsterdam, donderdag 11 oktober, 20.00 uur (inloop 19.45 uur); entree gratis, Lumièrestraat 63. Meer info op www.scheidingscafeamsterdam.nl.

Lees ook:
Parentshouse: betaalbare woonruimte voor wie pas gescheiden is ‘voorziet in een behoefte op IJburg’ (20-09-2012)