Natuur

Natuurboulevard langs IJmeer officieel open

Langs het IJmeer is een aaneengesloten route ontwikkeld die de natuur tussen Amsterdam IJburg en Almere met elkaar verbindt. Deze Natuurboulevard wordt op zaterdag 9 juni feestelijk geopend met een ‘Heen-en-Weer’ fietspuzzeltocht. De route gaat van het Diemerpark door Muiden en Muiderberg naar het Voorland bij Hollandse Brug. Op het spel staat een vaarttocht met gevulde picknickmand. Om 14.00 uur wordt bij Fort Diemerdam de officiële openingshandeling verricht.

Veranderingen
De Natuurboulevard is toegankelijker gemaakt voor recreanten door bestaande fiets- en wandelpaden te verbeteren. Soms zijn nieuwe paden aangelegd, en er zijn aanlegsteigers, uitkijkpunten en picknickplaatsen gecreëerd.

Op 9 juni kun je tussen 10.00 en 14.00 uur de Heen-en-Weer Route , uitgezet als puzzeltocht, afleggen. Een routekaart is gratis af te halen bij Fort bij Diemerdam waar ook verschillende partners aanwezig zijn om u bij te praten over de Natuurboulevard.

Na afloop van de route lever je om aanspraak te maken op de prijs – een vaartocht met picknick – de ingevulde ‘puzzelkaart’ in bij het Fort bij Diemerdam. Voor kinderen is daar tussen 13.00 en 15.00 uur een gratis workshop freerunning: snel en behendig van de ene naar de andere plaats kunt komen. Om 14.00 uur wordt de Natuurboulevard ter hoogte van Fort Diemerdam feestelijk geopend.

De Natuurboulevard is gerealiseerd door provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer, de gemeenten Amsterdam, Diemen, Muiden en Naarden, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Dienst Landelijk Gebied. Bij de besluitvorming van het gebied zijn ook belangenorganisaties, beheerders, bedrijven en omwonenden betrokken geweest.

Lees ook:
Aanmeren bij Fort Diemerdam (13-12-2011)
Over de natuur rond Oostelijk Amsterdam
Informatieavond Natuurboulevard (10-01-2011)
Plannen Natuurboulevard aangepast (24-02-2011)
Fort Diemerdam in oude glorie hersteld (08-01-2010)