Nieuws

Maandag 16 november: Start consultatieronde Stedenbouwkundig plan Centrumeiland

De ontwikkeling van het Stedenbouwkundig Plan Centrumeiland is – op weg naar de eerste bebouwing in het vierde kwartaal van 2017 – weer een stapje verder. Het gemeentelijk projectteam heeft het eerste concept kortgeleden aan de wethouders Ruimtelijke Ordening (Van der Burg) en Duurzaamheid (Choho) gepresenteerd. Nu is het tijd voor de consultatieronde met het publiek. De eerste bijeenkomst in dit kader is op maandag 16 november aanstaande, vanaf 19.30 uur bij Blijburg aan Zee*.

Na een inleiding door Dries Drogendijk, projectmanager Gebiedsontwikkeling IJburg, zal wethouder Eric van der Burg worden geïnterviewd over zijn visie en bevindingen. Daarna wordt het concept Stedenbouwkundig plan gepresenteerd door stedenbouwkundige Mirjana Milanovic, en is er gelegenheid tot vragenstellen. Ter illustratie van de ideeën zal vervolgens een informatiemarkt worden geopend waar de aanwezigen zich nader kunnen laten informeren, het gesprek kunnen aangaan en vragen kunnen stellen over het plan de verschillende aspecten ervan, verdeeld over de thema’s ‘Duurzaamheid’, ‘Bewegende Stad’, ‘Tijdelijk Gebruik’ en ‘Woningbouwprogramma’.

Iedereen die is geïnteresseerd in de inrichting van dit nieuwe land is welkom. De burgers en professionals die vorig jaar deelnamen aan het project ’Stad in Zicht’ van Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) worden persoonlijk uitgenodigd. De bijeenkomst eindigt om ca. 21.30 uur.

Met het oog op de beschikbare ruimte wordt belangstellenden verzocht zich per email aan te melden via A.van.den.bent@amsterdam.nl.

* voor wie het nog niet weet: het nieuwe adres van voorheen ‘Strandtent Blijburg’ is: Blijburg aan Zee, Pampuslaan 501, 1087 LA Amsterdam (IJburg).

Lees ook:
Ideeën over inrichting Centrumeiland krijgen vorm (02-10-2015)
Start woningbouw Centrumeiland verwacht in 2017 (01-05-2015)
Startvisie Centrumeiland vastgesteld: 1200 woningen en ruimte voor stranden, wandelen en fietsen (25-03-2015)
Dossier Centrumeiland