Nieuws

Locatie nieuwe kunstgrasvelden Diemerpark vastgesteld

Gisteren bereikte het Dagelijks Bestuur van Oost overeenstemming met de sportclubs AHC en AFC IJburg over de locaties van hun aan te leggen kunstgrasvelden in het Diemerpark. Daarmee is de broodnodige uitbreiding van sportpark IJburg weer een stapje dichterbij gekomen. Reuten: “We weten dat de nood hoog is. Om de clubs perspectief te bieden voor de toekomst, moet er snel capaciteit bij.”

De velden komen oostwaarts het park in, vlak naast de bestaande velden. Afgelopen week kwam Reuten met een delegatie (de sportclubs, Vereniging Hou Diemerpark Groen, Waternet en DMO) bijeen in het park om dat te bepalen. Nog geen sinecure, gezien de ingenieuze saneringsconstructie onder het Diemerpark. Die velden moeten precies tussen putten en meetpunten inpassen, naar ieders tevredenheid. “De clubs moesten soms best wat water bij de wijn doen. Maar ik ben blij dat het is gelukt.”

De komende twee maanden wordt het vergunningentraject doorlopen. “Als dat goed gaat, zijn we in oktober klaar om te gaan leggen.” Alleen het weer kan dan nog spelbreker zijn. Als het te nat is, kan kunstgras niet gerold worden. Dan kan het allemaal best nog eens wat langer gaan duren.

In principe kunnen de hockeyclub en de voetbalclub elk een eigen gebouw in het sportpark krijgen, al dan niet tijdelijk. Die locaties, en ook de ligging van de laatste twee aan te leggen kunstgrasvelden (het complete sportpark beslaat straks zes velden), worden meegenomen in het herinrichtingsplan Diemerpark fase 2, die begin volgend jaar aan de stadsdeelraad wordt voorgelegd.

Daarin komt ook het heetste hangijzer weer aan de orde, namelijk het al dan niet creëren van extra parkeergelegenheid in de nabijheid van sportpark Diemerpark. In het najaar 2012 vindt op advies van de stadsdeelraad eerst nog een proef plaats waarbij bezoekers worden gestimuleerd om gebruik te maken van de parkeergarage onder winkelcentrum IJburg. De uitkomst van die proef wordt in de overwegingen meegenomen.

Voor AHC IJburg en AFC IJburg betekent de aanleg van eerst twee velden in elk geval dat ze voorlopig niet verder hoeven te krimpen, of zelfs voorzichtig kunnen groeien. Tot het veld er ligt, zal de hockeyclub op wedstrijddagen gebruik moeten maken van velden van buurclubs.

Lees ook:
Versnelde aanleg twee extra sportvelden in Diemerpark (24-04-2012)
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen (19-01-2012)