Nieuws

Kijkdag voor sluisbuurt, beste plan wint terrein

Mensen die een goed idee hebben voor de Sluisbuurt op Zeeburgereiland, krijgen 30 maart de gelegenheid het terrein te bezichtigen. Tussen 14.00-16.00 uur zet projectbureau IJburg de hekken open. Sinds 26 maart kunnen mooie plannen worden ingediend.

In januari besloot wethouder Van Poelgeest een braakliggend gedeelte van de Sluisbuurt, 3,5 hectare pal westelijk van de Schellingwouderbrug, vrij te geven voor een creatieve ondernemer. Wie een goed idee heeft, mag het stuk grond voor 10 jaar en €1 van de gemeente pachten, omdat woningbouwplannen vooruit geschoven zijn.

De pacht is niet onvoorwaardelijk. Het plan moet iets toevoegen aan de stad en de bewoners van Zeeburgereiland. Het mag geen overlast geven en na tien jaar moet de grond weer vrij komen.

Er is al veel interesse getoond, zegt Van Poelgeest. Alle belangrijke informatie en het reglement voor de prijsvraag vind je op www.zeeburgereiland.nl/sluisbuurt. Een plan indienden kan tot 11 mei. Op 29 mei worden ideeën gepresenteerd aan een onafhankelijke jury en belangstellenden. Wethouder Van Poelgeest denkt in juli de sleutel van het terrein te kunnen overdragen; in 2013 moet het toegankelijk zijn voor publiek.

Voor bezichtiging op 30 maart is aanmelden verplicht via zeeburgereiland@pmb.amsterdam.nl. Men raadt goede schoenen aan en vervoer per fiets of openbaar vervoer. Rond de sluisbuurt is geen parkeergelegenheid. Voor vragen over de procedure en de voorwaarden wordt later nog een moment gepland.

Lees ook:
Groot stuk grond voor goed plan op Zeeburgereiland (18-01-2012)
Zelfbouwkavels Zeeburgereiland (21-09-2011)
Luftwaffe op Zeeburgereiland (28-04-2011)
Piekopvang IJburg in nieuwe Montessorischool Zeeburgereiland (19-03-2012)