Nieuws

Extra parkeerplekken Pampuslaan in juli gereed

Binnenkort worden de door portefeuillehouder Van Spijk toegezegde extra parkeerplekken daadwerkelijk aangelegd. Aan de rand van kavel 54 op Haveneiland, noordelijk van de Marius Meijboomstraat, maar achter de Witte Kaap komen 36 vakken voor met name winkelend publiek. ‘In juli hopen we dat ze klaar zijn’, zegt een woordvoerder van stadsdeel Oost. De komende tijd – wanneer precies is nog niet bekend – wordt ook het winkelstraatregime IJburglaan/Pampuslaan van kracht.

Het winkelstraatregime houdt in dat de parkeervergunningen van bewoners en bedrijven van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur niet geldig zijn aan de Pampuslaan, de noordzijde (oneven kant) van de IJburglaan en de Cas Oorthuyskade (tot aan de Pampuslaan). Met de keuze van het tijdstip hoopt het stadsdeel de mogelijke nadelige gevolgen voor bewoners beperkt te houden.

De parkeermogelijkheden worden gecreëerd om het economisch klimaat op IJburg te stimuleren. Met de aanleg van extra parkeerplekken hoopt Van Spijk ondernemers in de Pampuslaan en het Havenkwartier tegemoet te komen. De parkeerplekken, die worden gerealiseerd op een lege kavel tussen de Marius Meijboomstraat en de Wim Noordhoekkade op 400 meter van de Pampuslaan, zijn tijdelijk. Als de kavel ontwikkeld wordt, moeten de parkeerplekken wijken.

Lees ook:
Vijftig parkeerplekken extra in Pampuslaan (16-02-2012)
Besluit winkelstraatregime (25-05-2012)
Pampuslaan het tweede winkelcentrum? (24-02-2012)