Nieuws

Vijftig parkeerplekken extra in Pampuslaan

Aan het einde van de Pampuslaan worden nog dit voorjaar vijftig extra parkeerplaatsen aangelegd. Dat heeft portefeuillehouder Jeroen van Spijk dinsdag 14 februari 2012 toegezegd in de commissievergadering Openbare ruimte van de stadsdeelraad Oost. Ook wordt per 1 juni het winkelstraatregime in de IJburglaan en Pampuslaan ingevoerd.

De parkeerplekken zijn tijdelijk, tot de lege kavel langs de Muiderlaan bebouwd wordt. Raadslid Jan-Bert Vroege, D66: “We waren bezorgd dat als het parkeerregime – goed voor ondernemers en bezoekers – ingevoerd zou worden, er een probleem zou ontstaan voor bewoners.” Van Spijk zegde daarop extra parkeerplekken toe, voor iedereen toegankelijk, op de lege strook in de noordpunt van de Pampuslaan. Vroege: “Hopelijk komt er zo meer ruimte voor bewoners, bezoekers en ondernemers.”

Zoals genoemd, bijna tegelijkertijd (1 juni) wordt het eerder aangekondigde ‘winkelstraatregime’ langs de IJburglaan en de Pampuslaan ingevoerd. Dit houdt in dat de parkeervergunningen van bewoners en bedrijven van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur niet geldig zijn aan de Pampuslaan, de noordzijde (oneven kant) van de IJburglaan en de Cas Oorthuyskade (tot aan de Pampuslaan). Met de keuze van het tijdstip hoopt het stadsdeel de mogelijke nadelige gevolgen voor bewoners beperkt te houden.

Doel van genoemde maatregelen is het economisch klimaat op IJburg te stimuleren. Vanwege de scepsis van buurtbewoners – er kwamen 26 negatieve zienswijzen binnen tijdens het inspraaktraject – wordt het winkelstraatregime op verzoek van de stadsdeelraad al na zes maanden geëvalueerd. Dat zou oorspronkelijk na twee jaar gebeuren.

1 Reactie

Comments are closed.