Krakers

Het nieuws dirigeerde me naar de Rudolf Dieselstraat, waar de actievoerders van We Are Here waren neergestreken. Ze hadden voor de sloop bedoelde huizen van woningbouwvereniging Ymere gekraakt. Pr-technisch niet zo slim: de publicitaire tegenwind blies ze in het gezicht.

In een poging het tij te keren las woordvoerder Khalid van We Are Here op de stoep een schrijfsel van drie kantjes voor waarin hij de krakers voorstelde als kunstenaars, schrijvers, artiesten en timmerlieden die de buurt en Nederland kwamen verrijken.

Ik zou graag hebben opgeschreven dat het een kantelpunt was, dat de woorden van Khalid een verschil maakten, maar hij had alles alleen nog maar erger gemaakt. Het eindigde met een droevig stemmende achtervolging van de spreker door een journalist van PowNews, die op zijn beurt achterna werd gezeten door andere journalisten. De deur van het gekraakte pand waarin hij zich verschanste bleef dicht.

Ik liep nog een rondje door dat wijkje en hoopte dat ze er straks mooie huizen neerzetten, niet nog meer lelijke hoogbouw.