Nieuws

Auto’s toegestaan in het Diemerpark

Een parkeerplaats direct voorbij de ingang van het Diemerpark. Met dit voorstel wil het dagelijks bestuur van Stadsdeel Oost het parkeerprobleem bij sportpark IJburg oplossen. De 62 plekken komen precies tussen de sportvelden en de brug aan het einde van de Oeverzeggestraat.

Het sportpark heeft inmiddels vier kunstgrasvelden, er moeten nog twee velden worden aangelegd. De druk op het sportpark groter, bezoekers klagen steen en been. De betrokken wethouders Van Spijk en Reuten stellen daarom aan de deelraad voor een parkeerplaats aan te leggen voor 62 auto’s, direct na de brug aan de Oeverzeggestraat. Via een aan te leggen lus kunnen de auto’s het park over dezelfde weg verlaten. Van Spijk en Reuten denken hierdoor de overlast voor de aangrenzende woonwijk te verminderen.

“In het weekend is er nu al sprake van een rommelige verkeerssituatie in de Oeverzeggestraat, die leidt tot onveilige situaties en overlast voor de bewoners,” licht stadsdeelwethouder Jeroen van Spijk (parkeren)  toe. “Het Diemerpark is in totaal 135 voetbalvelden groot, wij stellen een parkeerplaats ter grootte van een half voetbalveld voor. Daarmee lossen we het parkeerprobleem op en wordt de verkeerssituatie overzichtelijker.”

Het parkeren bij sportpark IJburg (voetbalclub AFC IJburg en AHC IJburg) is al jaren een hot issue. Voor de sportclubs is een goede parkeervoorziening bij de velden onontbeerlijk, al is het alleen maar om gastvrij te zijn naar bezoekers van de velden. De speciaal opgerichte verenging Vrienden van het Diemerpark is het niet hier niet mee eens en voert al tijden een felle strijd tegen de komst van auto’s in natuurzone Diemerpark.

Eind maart vergadert de stadsdeelcommissie over de voorgestelde oplossing. In april volgt een stemming in de stadsdeelraad en valt het definitieve besluit over de kwestie.

Later meer.

Lees ook:
Meer velden, en ergens ook parkeerplaatsen
Proef met parkeren gestart
Locatiekaartje sportpark. De blauwe circel toont de plaats van de 62 parkeerplekken.‘Het is wel ver’

1 Reactie

  1. Zou het stadsdeel ook een oplossing hebben bedacht hoe twee auto’s elkaar op de brug kunnen passeren? Ik voorzie fileproblemen in de Overzeggestraat.

Comments are closed.