Nieuws

Proef gestart: Bezoekers sportvelden parkeren onder winkelcentrum

Binnenkort, als het weer het toelaat, kunnen in het Diemerpark het extra hockey- en extra voetbalveld bespeeld worden; de aanleg is inmiddels gestart. Erg nodig, gezien de wachtlijsten. Over hoe het moet met parkeren bij de sportvoorziening, is het stadsdeel Oost nog niet uit. Op aandringen van de raad wordt er eerst een proef uitgevoerd, waarbij bezoekers bezoekers van sportpark IJburg in het Diemerpark worden gestimuleerd om te parkeren in de garage van winkelcentrum IJburg. Die proef van acht weken, is 15 september van start gegaan.

Met tekstborden en richtingsaanwijzing worden bezoekers vanaf de IJburglaan naar de parkeergarage van het winkelcentrum geleid. De eerste vier weekenden van de proef, staat er aan het begin van de Oeverzeggestraat een verkeersregelaar die bezoekers wijst op de parkeergarage. De vier daaropvolgende weekenden wijzen alleen borden de weg. In de Oeverzeggestraat is het tijdens de proef verboden te stoppen en te parkeren.

Startnotitie Diemerpark fase 2
Begin 2013 wordt de startnotitie Diemerpark fase 2 behandeld in de stadsdeelraad en worden de inrichting van het park, de aanleg van nog eens twee sportvelden, en alle opties voor de aanleg van parkeerplekken goed onderzocht. In het voorjaar wordt waarschijnlijk een besluit genomen en kan de daadwerkelijke herinrichting van start gaan.

Lees ook:
Locatie nieuwe kunstgrasvelden Diemerpark vastgesteld (20-07-2012)
Versnelde aanleg twee extra sportvelden in Diemerpark (24-04-2012)