De Nieuwe KHL
Muziek

Zondagmatinee: Shaffy85 – Zonder ons

In dit bijzondere Ramses jaar brengt een groep jonge talenten Shaffy’s klassiekers naar het theater. Het Shaffy85 theatergezelschap bestaat uit zangeres Anne de Blok, zanger Stephan Peters, pianist Jochem le Cointre, bassist Floris Jan van den Berg en drummers Wouter Kühne en Tim Hennekes. Zij vertolken in een kleine, intieme voorstelling de liedjes van Ramses. Dit jonge gezelschap brengt zo kunst en het verhaal van Ramses tot leven. Het wordt een eerbetoon aan deze oude meester van de Nederlandse kleinkunst, met humor, drama, muziek, dans en vooral heel veel Shaffy.

De muziek van Shaffy is bewerkt door Jochem le Cointre: ‘Tijdens mijn studie aanThe New School in New York raakte ik opnieuw geïnspireerd door Shaffy. De muziek is zo raak en tijdloos! Ik moest er wat mee doen!’ Jochem ging aan de slag entoverde “Laat Me” om tot 12 pianovariaties. Een spannende compositie met invloeden van klassiek, jazz, chansons en Shaffy’s eigen werk. In 2018 was de succesvolle première van deze variaties in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam.

Geïnspireerd door het succes besloot Le Cointre een tournee op te zetten met liedjes van Shaffy. Vanaf augustus trekt de Shaffy85 door het land, waarbij ze 19 januari weer Amsterdam aandoen. Mis het niet.