Plezier

Vrouwen van Amsterdam Oost, een ode

Het Geheugen van Oost organiseert op 27 mei aanstaande een middag (van 15 – 17 uur) over de Vrouwen van Amsterdam Oost, een ode. Plaats BOOST, Danie Theronstraat 2. Kom om te luisteren of kies zelf een vrouw, het kan allebei.
Te lang is de rol van vrouwen onderbelicht in de geschiedenis van de stad en dat geldt natuurlijk ook voor Oost. Hier woonden veel vrouwen die een rol van betekenis hebben gespeeld of dat nog doen; denk aan Adele Bloemendaal, Fré Cohen, Rie Tapperwijn, Katharina Blog-Suesan, Martha en Emmy Belinfante en Johanna Westerdijk. Deze en andere vrouwen willen we in het zonnetje zetten.
Meedoen? Op de site www.geheugenvanoosamsterdam staan verhalen van vrouwen uit Oost, kies van een vrouw uit Oost en ga na wat zij betekent (heeft) en wat haar verhaal is. De ode zelf willen we bespreken met elkaar op een feestelijke middag op 27 mei.
Het Amsterdam Museum is aanwezig op onze bijeenkomst en zal een inhoudelijke bijdrage leveren met tips en het geven van een reactie op onze zoektocht. Te denken valt aan het digitaal platform voor de verhalen, tentoonstelling, podcastserie of een boek.
Voor opgave en informatie Antoinette Tanja & Marella Karpe geheugenvanoost@amsterdammuseum.nl