Muziek

Shaffy meezingcafé

Shaffykoor | Shaffy meezingcafé plus ‘open’ microfoon
Houd je van zingen en vooral van het repertoire van Ramses Shaffy?
Kom dan op woensdag 6 december naar het meezingcafé in de sociëteit van het Ramses Shaffyhuis. Het Shaffy Koor is een initiatief van zangeres en Shaffy Huisbewoner Astrid Seriese en de Stichting Kunstenaarshuizen Amsterdam.
Vanaf het eerste meezingcafé op Koningsdag 2022 is een aantal enthousiaste Amsterdamse zangers uit het Oostelijk Havengebied en andere delen van Amsterdam aan de slag gegaan om de muziek van Ramses Shaffy meerstemmig te zingen. Er is een koor ontstaan waar zowel de onervaren zanger zonder enige notenkennis als de zanger met ruime vocale podiumervaring haar of zijn plek heeft gevonden.

In deze vierde editie, voor het eerst onder muzikale leiding van Oscar Rodenburg, hebben de leden van het koor gewerkt met het thema duetten. Niet alleen de stukken die Ramses zong met Liesbeth, maar ook die met Eelko Nobel, Marjol Flore, Syblia Alberts en Thijs van Leer komen aan bod. Op 6 december presenteert het Shaffykoor in ons Meezingcafé een programma waarin voor de pauze de duetten worden uitgevoerd die in deze editie zijn ingestudeerd.
Na de pauze is het vaste onderdeel van het Shaffy Meezingcafé de ‘open microfoon’ voor wie durft en zich wil laten horen met repertoire naar eigen keuze. Graag je naam, titel en toonsoort van tevoren aanmelden bij aseriese1957@gmail.com en de bladmuziek meenemen voor de pianist.

Datum: woensdag 6 december 2023
Tijd: aanvang 19:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur Entree: vrij entree
Locatie: Sociëteit Ramses Shaffy Huis
Shaffykoor Meezingcafé

Presentatie/regie: Astrid Seriese
Koorleiding: Oscar Rodenburg
Pianobegeleiding Meezingcafé en repetities: Leo Bouwmeester Pianobegeleiding bij repetities: Jasper Fleischmann
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Lang Leve Kunst Fonds.