sport

Nescioloop 2024

Inschrijving 19e Nescioloop geopend.

De 19e editie van de Nescioloop staat voor zondag 7 april op de kalender. De loop geniet bekendheid als een evenement voor jong, oud en gezinnen. Start en finish liggen op het sportpark Voorland/Middenmeer van atletiekclub AV’23 die de wedstrijd organiseert.

De jongste lopertjes gaan om 9.30 uur als eersten van start, niet veel later gevolgd door de wat oudere kinderen en jeugd.
De 15-kilometerloop start vervolgens om 10.30 uur en iets later klinkt het startschot voor de lopers op de 8 kilometer. Vorig jaar kreeg de Nescioloop een nieuw parcours over de Ouddiemerlaan en door de gloednieuwe tunneldoorgang bij station Diemen. Uiteraard gaan beide afstanden over de Nesciobrug en weer terug. De 15km maakt nog een ronde door het Diemerpark en langs het fort Diemerdam.

Inschrijven kan t/m 5 april, 18.00 uur via www.nescioloop.nl; dan ligt het startnummer op zondagochtend klaar bij de start. De zaterdag ervoor ophalen kan ook bij Run2day, Eerste Oosterparkstraat 234 van 12.00 tot 16.00 uur. Voor de eerste inschrijvers geldt een voordeliger Early Bird-tarief.

Aan de Nescioloop is een goed doel verbonden: het Jeugdfonds Sport Amsterdam. Sportkansen voor elk kind in Amsterdam!

Atletiekbaan Chris Berger van AV’23 is te vinden aan de Radioweg 89 te Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets, OV en auto. De 15 km van de Nescioloop telt mee voor het klassement van het Rondje Mokum.

Voor meer informatie: www.nescioloop.nl, facebook en instagram.